Na natječaj za savjetnika za restrukturiranje javilo se 6 tvrtki

Iako je mirniji dan u Agrokoru i danas na rasporedu nema velikih sastanaka, ipak je u sjedištu koncerna bio Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe, jednog od najvećih Agrokorovih dobavljača i vjerovnika. O čemu je bilo riječi, za sada se ne zna.

Inače, pred koncernom je izbor savjetnika za restrukturiranje. Na natječaj se javilo šest tvrtki, no među njima nije kompanija Antonija Alvareza. Budući da je završio prvi tjedan postupka izvanredne uprave, u Agrokoru se zbrajaju rezultati. Iz nove uprave kažu da su zadovoljni. Ispunili su tri zadana cilja - isplata plaća radnicima, stabilizacija poslovanja te isplata dobavljačima.

Koordinacija proizvođača i dobavljača izvijestila je da je privremeno vjerovničko vijeće Agrokora jučer donijelo prvu odluku o isplati 378 milijuna kuna iz odobrenih kreditnih sredstava, i to najugroženijim dobavljačima. "Izvor financiranja su jučer odobrena kreditna sredstva, a vijeće je jednoglasno odlučilo preusmjeriti novac prema najugroženijim dobavljačima", navodi se u izjavi Koordinacije proizvođača i dobavljača Agrokora.

Tihomir Jajić iz Hrvatske poljoprivredne komore kazao je kako je "pušteno ukupno 600 milijuna kuna". "Mi se nadamo da je to sad početak rješavanja problema. Naravno, to je još daleko od onih 25 posto koje smo u početku i tražili", kazao je.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak jučer je najavio da će prvi koji će dobiti novac od novog kredita biti "nekoliko tisuća malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i srednjih poduzeća, koji mjesecima nisu bili plaćeni". Potraživanja dobavljača prema Agrokoru, prema financijskom izvješću za prvih devet mjeseci prošle godine, iznose otprilike 16 milijardi kuna.