Agrokorove tvrtke sudužnici za kredit Agrokoru

Tvrtke iz sastava Agrokora koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi izvijestile su da su sudužnici za kredit Agrokoru u iznosu od 80 milijuna eura.

Agrokor je danas sklopio ugovor o klupskom kreditu sa Zagrebačkom bankom, Privrednom bakom Zagreb, Erste Staiermerksiche i Raiffeisenbank Austria, za koji su određena povezana društva sudužnici, objavili su Zvijezda, Jamnica, PIK Vinkovci, Belje i Vupik putem Zagrebačke burze. 

Zvijezda je preuzela sudužništvo zbog pribavljanja dijela navedenog iznosa koje namjerava povući kako bi pribavila financijska sredstva u svrhu smanjenja sistemskog rizika, nastavka redovnog poslovanja i proizvodnje, očuvanja imovine te podmirenja tražbina iz operativnog poslovanja, kaže se u obavijesti te tvrtke.

Navedeno zaduženje imat će pravo prvenstva naplate uz odgovarajuću primjenu odredaba Stečajnog zakona, sukladno članku 39. Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, kaže se u objavi Agrokorovih kompanija.

Kako su izvijestili iz tih tvrtki, kredit se otplaćuje jednokratno istekom 12 mjeseci od dana otvaranja postupka izvanredne uprave. Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak izvijestio je da je s četiri hrvatske banaka potpisan ugovor o kreditu u iznosu od 80 milijuna eura, uz kamatnu stopu od 4,97 posto.