Izbjegnite gužve - idite ovim alternativnim pravcima

I ovaj će produljeni vikend obilježiti gužve i vjerojatno čekanja na graničnim prijelazima, osobito sa Slovenijom (Bregana, Macelj, Pasjak, Rupa i Kaštel), Srbijom (Bajakovo) te Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Stara Gradiška i Metković). Razlog su sustavne granične kontrole.

Građanima RH, kao i ostalim građanima EU-a, EEA i CH koji putuju izvan granica RH u smjeru Slovenije HAK savjetuje da izbjegavaju velike granične prijelaze Kaštel, Rupa, Bregana i Macelj te da idu na manje granične prijelaze gdje promet nije tako gust. Na području Istre i Gorskog kotara ističemo prijelaze Požane, Jelovice, Brod na Kupi, Prezid i Prezid II. Na području Karlovačke i Zagrebačke županije to su prijelazi Jurovski Brod, Pribanjci, Bregana Naselje i Harmica.

Na području Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije to su prijelazi Otok Virje, Trnovec, Cvetlin, Razvor, Lupinjak, Trnovec, Mursko Središće i Banfi. Na interaktivnoj karti HAK-a možete pronaći radno vrijeme svih graničnih prijelaza te kome su namijenjeni – svima (ALL PASSPORTS) ili samo građanima EU-a, EEA i CH.

Prometna prognoza za produljeni prvosvibanjski vikend