Grbin: Kolege iz Mosta pokazali su elementarni moral i odabrali ono što je ispravno

SDP je zahtjevom za razrješenje ministra Marića izazvao potres u Vladi. O tome i ostalim aktualnim političkim temama u emisiji Nedjeljom u dva govorio je potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Na konstataciju urednika Aleksandra Stankovića da SDP svojim potezom već drugi put izaziva potres na političkoj sceni iako mnogi kažu kako je stranka slaba, Grbin je odgovorio kako je njihova obveza upozoravati na ono što je nezakonito. Zato smo pokrenuli inicijativu opoziva ministra Zdravka Marića. Žao mi je što se ponavlja situacija od prošle godine, no krivi su oni kojima je interes pojedinca ispred interesa javnosti, rekao je. 

Na pitanje što misli o Mostu, Grbin je rekao kako su kolege iz Mosta pokazali  elementarni moral i odabrali ono što je ispravno. Rekao je da podupire suradnju sa svima koji prihvaćaju njihove temeljne vrijednosti. Ako ne budu gurali populizam kakav vidimo u zadnjih godinu dana, spremni smo na suradnju s njima, dodao je.

Ne čudi ga što je pukao i drugi brak HDZ-a i Mosta jer, kako je rekao, u HDZ-u je toliko sukoba interesa da brak mora puknuti. Smatra da u SDP-u sukoba interesa nema. Brak s Mostom je težak, ali svaka suradnja na političkoj sceni je takva. Potvrdio je da će SDP glasovati protiv smjene predsjednika Sabora Bože Petrova.
Saborsku većinu nema nitko. Očekuje nas buran saborski tjedan, rekao je Grbin.

Grbin se osvrnuo i na jučerašnje optužbe potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić da on i SDP rade u interesu ruskih banaka. Grbin kaže da svaki dan dolaze neke nove informacije, pa su tako tek jučer doznali da je postojala radna grupa koja je radila na "Lex Agrokor", no ne i tko su bili njezini članovi. Dodao je i da je s članovima SDP-a kontaktirala VTB banka u vrijeme izrade Lex Agrokor te na sastanku na kojem su bili Bernardić, Hajdaš Dončić i Grbin tražila da podupru lex Agrokor.

Oni su nam rekli da su im iz Vlade prezentirali rješenje, oni su u tom trenutku točno znali što se događa, znali su svaki korak koji je u tijeku, bili su daleko bolje informirani od nas i došli su do nas tražiti da se prihvate to predloženo zakonsko rješenje jer su smatrali da je ono za njih bolje.