Preminuo Mirko Miočić

U 61. godini u zadarskoj Općoj bolnici preminuo je Mirko Miočić. Sudionik brojnih kvizova iz javnosti se povukao kao jedan od lovaca u našem kvizu Potjera.
Mirko Miočić  povukao se iz javnosti u ožujku prošle godine zbog zdravstvenih problema uzrokovanih dijabetesom. Prije tjedan dana zbog narušenog zadravstvenog stanja javio se u Opću bolnicu Zadar. Preminuo je od upale pluća.

Mirko se posljednji put pojavio na televiziji prije šest dana, kada se telefonski uključio u slavljeničko 500. izdanje kviza Potjera. Svi su se nadali kako će Mirko od jeseni ponovno biti dio Potjere. Najpoznatiji hrvatski kvizoman rođen je 23. srpnja 1956. u Rtini u Zadarskoj županiji. Prvi put se pojavio u kvizu ‘Tri, dva, jedan, ali vrijedan’ 1972. godine, kao 17-godišnjak i osvojio drugo mjesto.

Tijekom kviza "Tko želi biti milijunaš" bio je najčešće pozivani "džoker zovi". Zbog njega su se mijenjana pravila, pa je isti "džoker" mogao natjecateljima pomoći samo tri puta u sezoni.

Miočić je 1983. bio pobjednik cjelogodišnje serije "Kviskoteke". Bio je odabran i u društvo najboljih natjecatelja tog kviza svih vremena, no u konačnom natjecanju podijelio je treće mjesto s Jasenkom Stanišić, dok su prva dva mjesta podijelili Radoslav Dodig i Robert Pauletić.

Uspješno je sudjelovao u mnogim kvizovima i igrama asocijacije: "3,2,1", "Diplomac", "Izazov", "Upitnik" i "Jackpot".

Pogledajte prilog Maje Fišter objavljen u emisiji 'Labirint' u siječnju 2014.