Otvorena nova Belupova tvornica lijekova vrijedna 530 milijuna kuna

Farmaceutska kompanija Belupo, članica Podravka Grupe, otvorila je novu tvornicu u Koprivnici. Riječ je o jednoj od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj, u čiju je gradnju i opremanje uloženo 530 milijuna kuna. Tvornica je jedna od najmodernijih u regiji, a uz postojećih 1400, otvorit će još 200 novih radnih mjesta.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar naglasio je kako je na realizaciji ove investicije među izvođačima građevinskih radova i opreme angažiramo više od 90 posto hrvatskih tvrtki. "Time potvrđujemo i da kao partner pružamo podršku domaćem gospodarstvu te povezujemo ono najbolje što Hrvatska ima u stvaranju dodane vrijednosti za naše gospodarstvo i za sve naše građane", rekao je Pucar.

Tvornicu je simboličnim pritiskom na 'tableticu' otvorio premijer Andrej Plenković. "Ovo je velika šansa za Koprivničko-križevačku županiju, za Podravku i Belupo te sve one koji su naslonjeni na njezine aktivnosti, a riječ je o brojnim subjektima u Hrvatskoj", istaknuo je premijer Andrej Plenković. Na upit novinara hoće li Podravka biti vraćena na popis strateški važnih tvrtki za državu, premijer je rekao da je Podravka sama po sebi kompanija od strateškog interesa, bez obzira nalazi li se ili ne nalazi na tom popisu.

Na svečanom otvorenju bili su i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić te ministar zdravstva Milan Kujundžić.