Ubojstvo trogodišnjaka u Puli: Majci i maloljetnici određen pritvor

Sudac istrage Županijskog suda u Puli osumnjičenici C.P. (32), državljanki Republike Hrvatske, koju se sumnjiči za kazneno djelo teškog ubojstva djeteta, odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Mjere su izrečene zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo, za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške, priopćeno je iz Županijskog suda u Puli.

Sudac istrage jučer navečer, nakon provedenog ispitivanja mlađe maloljetnice i održanog ročišta, mlađoj maloljetnici koju se sumnjiči zbog kaznenog djela teškog ubojstva na štetu djeteta iz čl. 111. toč. 2 Kaznenog zakona, odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.

Županijsko državno odvjetništvo s druge je strane nakon ispitivanja pustilo 29-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji se sumnjiči za počinjenje kaznenoga djela protiv pravosuđa neprijavljivanjem počinjenja kaznenog djela, da se brani sa slobode.

Za ubojstvo trogodišnjega dječaka, čije je tijelo pronađeno u srijedu ujutro u plićaku u uvali Mandrač u Puli, sumnjiče se dječakova majka i maloljetnica na način da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i učinile u utorak u večernjim satima, u stanu u Ulici Akvilejski prilaz u Puli.

Nakon što su usmrtile trogodišnjeg dječaka, prenijele su ga u uvalu Mandrač, a zatim je 32-godišnjakinja, u namjeri da oteža policijsko postupanje, pola sata poslije ponoći u srijedu došla u policijsku postaju i lažno prijavila nestanak djeteta.