Nezavisni kandidati - hit lokalnih izbora

Hit ovih lokalnih izbora su nezavisni kandidati. Uspjeli su osvojiti neke dugogodišnje utvrde velikih stranaka. HDSSB je kao regionalna stranka doživio poraz.

HDZ je osvojio šibensku tvrđu, ali i pretrpio poraz u Kninu. HDZ-ovu gradonačelnicu Knina s desetogodišnjim stažem Josipu Rimac s trona je svrgnuo nezavisni Marko Jelić.

U gradonačelničku fotelju u Varaždinu je nakon 6 godina ponovno uskočio Ivan Čehok unatoč sudskim procesima i optužbama da je grad oštetio za višemilijunske iznose. S njim će surađivati reformist Radimir Čačić koji je pobijedio dosadašnjeg župana Predraga Štromara iz HNS-a.

Nakon deset godina vladavine HDSSB-a HDZ je uspio vratiti Osječko-baranjsku županiju u svoje ruke. Povjerenje nisu dobili u Gospiću. Petra Krmpotića pobijedio je HSP-ov Karlo Starčević.

Nakon 27 godina HDZ gubi vlast i u Ogulinu, i to od SDP-a. I SDP-ov mladi liječnik Mišo Krstičević Ploče preuzima od HDZ-ova Krešimira Vejića koji je gradom vladao dva manadata.

Bolje sutra obećava novi načelnik općine Plitvička jezera - nezavisni Ante Kovač.

A najmlađim gradonačelnikom Križevaca postao je 31-godišnji Mario Rajn koji je nakon 16 godina vlasti pobijedio HSS-ova Branka Hrga.

Povjerenje je dano, vrijeme je za promjene i ispunjavanje obećanja.