U Rapcu dva nova luksuzna ljetovališta - gosti oduševljeni

U Rapcu su otvorena dva luksuzna ljetovališta - Valamar Girandella Resort i Family Life Bellevue Resort. To su najveće ovogodišnje investicije u našem turizmu, ukupno je riječ o 562 milijuna kuna. Lanac Valamar u austrijskom vlasništvu jedan je od najvećih ulagača u hrvatski turizam. Njemački touroperator TUI dio je već zakupio za cijelu ovu sezonu.

U samo sedam mjeseci, doduše danonoćnog rada, 1100 radnika i 150 inženjera, arhitekata i projektanata podignulo je luksuzni rabački turistički kompleks na više od 15 hektara. U dvama ljetovalištima radi 630 radnika, od kojih je 350 novozaposlenih. Istočna obala Istre, za razliku od zapadnog dijela, bila je dosad prepoznatljiva kao apartmantsko odredište. Ova ljetovališta s objektima s 4 i 5 zvjezdica početak su njezine preobrazbe u kvalitetno hotelsko odredište. Prvi gosti su oduševljeni.

"Četrdesetak se hotela otvara u Hrvatskoj ove godine, ali se kroz ovakve investicije hrvatski turizam pozicionira pravim objektima, što će u ovom slučaju dokazati cjelogodišnjim poslovanjem", poručio je ministar turizma Gari Cappelli.