Ugašen požar u sportskom centru na zagrebačkom Jelenovcu, ozlijeđeno petero vatrogasaca

Požar u sportskom centru na zagrebačkom Jelenovcu ugašen je oko 13.15, a trenutačno se dogašuje. Sanacija će trajati cijeli dan i noć. 

Petorica vatrogasaca su lakše ozlijeđena. Četvorica su kolabirala zbog velikih vrućina, a jedan se nagutao dima.

Požar, koji je buknuo oko 9.50, gasilo je 100-ak vatrogasaca. Šezdeset vatrogasaca je iz regularnih postrojbi, a 40 iz dobrovoljnih vatrogasnih društava.Demantirana je vijest da je požar krenuo iz trafostanice. Neslužbeno se doznaje da je požar krenuo iz kuhinje obližnjeg restorana. Najprije je to bio manji požar, ali se vrlo brzo proširio po odvodima restorana. Vatrogascima je u tim trenucima bilo najteže. Čak su u jednom trenutku bili i ozbiljno ugroženi, a ozlijeđen je zapovjednik vatrogasne postaje Centar Igor Župančić.
U ukupnu štetu od požara treba uzeti u obzir i mnoge automobile koji su izgorjeli, a bili su parkirani u blizini sportskog centra.

Lokalno stanovništvo ostalo je bez struje.

Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, izjavio je pak, da trafostanica nije izgorjela, a sportska dvorana je. Navodno je požar krenuo iz restorana, odnosno kuhinje, ali to će utvrditi istraga, dodao je.Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama objavio je priopćenje u kojem navodi da požar gasi oko 80 vatrogasaca Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba, 15 vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava, službenici Policijske uprave zagrebačke, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Elektra Zagreb, Gradska plinara, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ koji na terenu mjeri kakvoću zraka i službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Zapovjednik vatrogasne postaje Centar Igor Župančić je ozlijeđen stoga je vođenje intervencije preuzeo Zapovjednik vatrogasne postaje Centar Zoran Gorički.  Zbog visokih temperatura i stanja na požarištu gasitelji brže dehidriraju pa su Gradske ljekarne Grada Zagreba poslale u pomoć dostatne količine Rehidromixa kako bi se intervencija mogla privesti kraju.

U požaru su izgorjele dvorana i restoran koji se nalaze u sklopu ŠRC Jelenovac. Uzrok požara znat će se nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid
, navodi Ured.Gusti dim nadvio je dio grada iznad Jelenovca. Zagrebačka policija navodi da je zbog požara i vatrogasne intervencije zatvoren promet u Kosirnikovoj ulici.

HRT-ove kamere zabilježile su jureća vatrogasna kola i na samom početku njihove velike intervencije.
Požarom u Jelenovcu bavila se i emisija HRT-a Tema dana, a gosti su bili Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik i Zoran Gorički, zapovjednik Vatrogasne postaje Centar.