Češke policajke u patroli Šibenikom i Vodicama

Već nekoliko turističkih sezona naši policijski službenici surađuju s kolegama iz drugih europskih zemalja, odakle nam stižu gosti. Tako policajci iz Češke i Makedonije, primjerice, tijekom ljeta pomažu svojim kolegama u Šibeniku i Vodicama.

Češka policajka Ivana Černakova udomaćila se u Šibeniku. Već šestu sezonu pomaže ovdašnjim kolegama pa srdačni susreti i razgovori s prolaznicima tijekom ophodnje nisu rijetkost. A četiri godine u Vodice dolazi njezina kolegica Helena Kahnova.

I Helena i Ivana na usluzi su sunarodnjacima - turistima u nevolji. Pa Ivana obožava svoj ljetni angažman. Upravo taj osjećaj da pomaže, a ne kažnjava ispunjava Ivanu, kao i ostale policajce iz Češke i Makedonije koji sezonu provode na ovom području. Njihova je pomoć u komunikaciji s turistima dragocjena šibenskim kolegama.

Bez obzira na to je li riječ o prometnom prekršaju, krađi, gubitku dokumenata, nije im problem pomoći jer znaju češki i makedonski policajci da je time njihova misija ispunjena - pomagati hrvatskim kolegama u turističkoj sezoni!