U željezničkoj nesreći u Barceloni 54 ozlijeđenih

Najmanje 54 osobe ozlijeđene su, od čega jedna teško kada je vlak udario u prepreku na željezničkom kolodvoru u Barceloni, objavili su dužnosnici. Nesreća se dogodila u vrijeme jutarnje gužve na postaji Francia u središtu grada. Među ozlijeđenima ima državljana Francuske i Rumunjske.

Snimke i informacije objavljene na društvenim mrežama pokazuju da vlak nije kočio pri ulasku u stanicu, već je brzinom većom od 150 kilometara na sat udario u stup na kraju tračnica. Prednji dio kompozicije djelomično je uništen. Deseci bolničara stigli su na kolodvor, a večini ozlijeđenih pomoć je pružena na peronima.

Bolnički izvori kažu da je jedna osoba teže ozlijeđena, ali joj život nije ugrožen. Devetnaest osoba sa srednje teškim ozlijedama prebačeno je u bolnicu, uključujući vozača koji je u šoku.

Do nesreće je došlo u 7 sati i petnaest minuta kada je vlak iz sela Sant Vicenc de Calders, oko 60km od Barcelone, ulazio na kolodvor. Državna tvrtka Adif koja upravlja željeznicama izvijestila je da je otvorena istraga.