'Molim vas, ne borimo se jedni protiv drugih - borimo se zajedno'

Okupljenima na Kninskoj tvrđavi na proslavi 22. obljetnice Oluje obratila se Nikolina Mataija, kći hrvatskog branitelja koji je poginuo u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. 'Imamo dovoljno snage graditi zemlju kakvu su željeli naši očevi', poručila je.

"Naši ubijeni, poginuli i nestali roditelji bili su jednostavno obični, radišni obiteljski ljudi, ali odlučni i hrabri. Zbog zaloga svog života za slobodnu domovinu nisu nas mogli pratiti u odrastanju. Nedostaju nam i u danima poput ovoga. Sjećanje na njih čuvamo dostojanstveno svih ovih godina i čuvat ćemo ga dok budemo živi - tužni, ali ponosni na njihovu dobrotu i ljubav koju su nam za života darovali", kazala je, među ostalim, Nikolina.

Zahvalila je skrbnicima koji su preuzeli na sebe brigu o djeci poginulih branitelja i borbu za njihov život. "Imamo dovoljno razloga i motiva da se borimo za dobrobit naše države, da bude jaka baš poput naših roditelja", kazala je. "Molim vas, ne borimo se jedni protiv drugih, borimo se zajedno. Budimo pokretačka snaga kako bi radost života u jedinoj našoj Hrvatskoj bila u svakom domu", poručila je.