Jedinstveni projekt u svijetu - Križni put pod morem

Prva postaja križnog puta položena je na morsko dno u uvali Jelinak blizu Trogira. Početak je to jedinstvenog projekta čiji je pokrovitelj Hrvatski sabor.

Tako bi uskoro bi uvala Jelinak mogla biti ucrtana u ronilačke karte Jadrana. Od pedesetak betonskih figura ovoga Križnog puta, zasad je položeno njih deset, na dubini od četiri do deset metara. Završetak svih četrnaest postaja najavljeno je za rujan ove godine.

Lokalitet je blagoslovljen pred brojnim uzvanicima, a najveću pozornost izazvao je jedan od ronilaca, vjerojatno najbolji među hrvatskim političarima, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić.
Riječ je o jedinstvenom projektu u svijetu, čiji je pokrovitelj Hrvatski sabor a osmislili su ga vlasnik škole ronjenja Blue Nautica iz Trogira Joško Kandija i vlasnik obrta Lončarstvo Val iz Petrinje Valentino Valent.

Danas je na morsko dno postavljena je 1. postaja križnog puta, a u planu je izraditi svih 14 postaja križnog puta, 50 betonskih figura u prirodnoj veličini koje će biti položene na morsko dno.