Cjelovita kurikularna reforma kao pilot-projekt od šk. god. 2018./2019. - Plenković na čelu povjerenstva?

Nakon maratonskog sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima o provedbi reforme obrazovanja, HRT neslužbeno doznaje da je dogovoreno da ni ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a ni Dijana Vican neće biti na čelu Posebnog stručnog povjerenstva koje je zaduženo za provedbu reforme.

Osim toga, također neslužbeno, predsjedanje Povjerenstva mogao bi preuzeti sam premijer Andrej Plenković.

Na sastanku je postignuto suglasje obaju koalicijskih partnera o svim aktivnostima koje su vezane za nastavak kurikularne reforme. Sljedeći rok je 8. rujna kada Dijana Vican, koja je na čelu Posebnog stručnog povjerenstva, treba predati finalnu verziju akcijskog plana koji će biti podloga za sve daljnje aktivnosti za nastavak kurikularne reforme, izjavila je Vesna Bedeković, predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu.

Još su donijeta dva zaključka. Nakon toga pristupa se transformaciji Posebnog stručnog povjerenstva. Prvo da bi se dalo još više na važnosti provedbe strategije i kurikularne reforme kao jednog od dijelova strategije i na taj će se način transformirati da se više institucionalno uključe sudionici, članovi Posebnog stručnog povjerenstva, izjavila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Posljednji, najvažniji zaključak je da se u školskoj godini 2018./2019. počne s pilot-fazom cjelovite kurikularne reforme, dodala je ministrica Divjak. 

Tako će se sastav Posebnog stručnog povjerenstva mijenjati. Na pitanje hoće li ona voditi stručno povjerenstvo, ministrica Divjak je rekla da će o tome govoriti nakon 8. rujna.