Kalinić iskoristio gostovanje, napao medije i okomio se na HRT

U emisiji HRT-a Hrvatska uživo gosti pozvani da komentiraju paljenje Novosti u Zagrebu i otuđivanje ploče Trga maršala Tita bili su gradski zastupnik Marko Torjanac i  Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim intervencijama.

U jednom trenutku Kalinić je potpuno skrenuo s teme, optužio medije da dezinformiraju javnost i napao HRT.

Donosimo njegovu izjavu. Torjanac traži izvanrednu sjednicu Gradske skupštine zbog paljenja "Novosti"

Zastupnik Marko Torjanac zatražio je izvanredno sazivanje skupštine kako bi promptno reagirala na, kako je rekao, vandalski čin paljenja tjednika "Novosti" i govor mržnje te huškanje na predstavnike Srpskog narodnog vijeća (SNV) i pripadnike srpske nacionalne manjine, koji se dogodio na nedavnom skupu Autohtone - Hrvatske stranke prava.

Torjanac, koji je zastupnik Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a, također traži da se sjednica sazove zbog reagiranja na otuđivanje i uništavanje gradske imovine - ploče s nazivom "Trg maršala Tita".

Vjerujem da će gradski zastupnici prepoznati važnost hitne reakcije i artikuliranja jasnog i nedvosmislenog stava o vandalskom činu i zabrinjavajućoj eskalaciji govora mržnje, rekao je Torjanac.  

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim intervencijama, koji je u emisiji gostovao kao predstavnik gradonačelnika Milana Bandića, rekao je da potpisuje sve što je rekao Torjanac, međutim osobno smatra kako ekipa oko gradonačelnika nikad nije bila bliska tim grupacijama pa ne vidi razloga zašto bi reagirala. Smatra da je tema promašena jer da je u ovom slučaju trebalo reagirati Ministarstvo unutarnjih poslova.