Splićani prosvjedovali protiv poreza na nekretnine

Nekoliko stotina Splićana okupilo se na Rivi, na prosvjedu protiv poreza na nekretnine naslovljenom - "Sad je vrijeme da im narod kaže DOSTA", kojeg je organizirala inicijativa građana, tražeći ukidanje zakona, kojim je bilo predviđeno uvođenje porez na nekretnine.

Aktivisti i građani su nosili transparente na kojima je pisalo "Sudstvom ogorčeni građani RH", "NE porezu na nekretnine", "Protestiram dakle jesam", "Kako s penzijom platiti još jedan porez?", "Andrej zašto?", "Dom je nepovrediv" i "Već smo dotakli dno". 

Jedna od govornica na današnjem prosvjedu, Maja Jurišić iz Pokreta otoka poručila je da je dosta, dodavši kako je to samo jedan od zakona koji se uvodi i da je rijetko koji za korist naroda. Jurišić kaže kako nije normalno da se prvo udara po građanima, a da se tek onda rješavaju neke druge stvari.

Inače, ministar financija Zdravko Marić najavio je sinoć da će Vlada u četvrtak sa svoje sjednice Hrvatskom saboru uputiti prijedlog izmjena Zakona o lokalnim porezima, u kojima će biti odgoda uvođenja poreza na nekretnine, ranije najavljivanog od 1. siječnja iduće godine.  U četvrtak bi trebalo biti poznato i sve vezano za odgodu uvođenje tog poreza, a i svi ostali detalji.