Predstavljene Nove boje jeseni Hrvatske radiotelevizije

Jesenska shema donosi više od 85 % domaćega sadržaja u udarnome terminu, premijere brojnih novih domaćih serija, izbor najkvalitetnijeg svjetskog programa te stabilnost sheme i nova lica u informativnim emisijama.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) pred više od četristo visokih uzvanika, poslovnih partnera i brojnih poznatih osoba predstavila je večeras svoju jesensku programsku shemu. Svečani program pod naslovom Nove boje jeseni u televizijskome studiju Anton Marti vodili su Daniela Trbović i Mirko Fodor uz pratnju Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije koji je bio zadužen i za zabavno-glazbeni program koji je za uzvanike, novinare i goste nastavljen nakon službenoga predstavljanja.Temeljne odrednice za pripremu jesenske programske sheme, kako je uime programskoga vodstva najavio vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) Bruno Kovačević, bile su omogućiti premijerne domaće sadržaje u udarnome terminu, najkvalitetniji izbor stranoga programa, angažirati nova, mlada lica u informativnome i zabavnome programu te osigurati stabilnost sheme, odnosno sadržaje koje će ubuduće biti moguće pratiti uvijek u isto vrijeme i na istome mjestu.

Hrvatska radiotelevizija ove jeseni pokreće čak deset novih emisija na svojim četirima programima, a s ponosom najavljujemo i dosad najveći broj premijernih prikazivanja hrvatskih televizijskih serija i dokumentarnih filmova te različitih informativnih sadržaja. Čak 85 % programskoga sadržaja u udarnome terminu bit će isključivo domaće proizvodnje, istaknuo je Bruno Kovačević tijekom obraćanja nazočnima. 

U novoj sezoni bit će i mnogo više sadržaja za djecu, mlade te tinejdžere, a brojnim javnim sadržajima nastojat ćemo dodatno ojačati i tu našu ulogu. Pokrećemo, primjerice, emisiju Sigurno u prometu, kojoj će svrha biti prevencija nezgoda te izobrazba o odgovornome ponašanju u prometu. Mnogo je novosti i u informativnome programu, osobito na Četvrtome programu Hrvatske televizije, koji će emitirati vijesti svakih pola sata, a nove voditelje dobit će i informativna emisija Dnevnik. Čak 11 kulturnih emisija u novoj sezoni emitirat će se na Trećemu programu Hrvatske televizije, a pripremili smo i najkvalitetniji sportski program te najbolje iz znanstvenoga i religijskoga programa.

Ova je programska shema pripremljena s dosad najmanjim proračunom, no nastala je osluškivanjem želja naših gledatelja, višemjesečnim prikupljanjem njihovih povratnih informacija te pokretanjem svih unutrašnjih potencijala naše kuće u smjeru boljega programa i većega izbora za naše gledatelje. Vjerujemo da će to biti formula za uspjeh, a dodatno uvjerenje daju nam i podaci o gledanosti prema kojima smo tijekom ljetnih mjeseci bili najgledanija domaća televizija te i dalje najgledanija javna televizija u jugoistočnoj Europi, dodao je uime programskoga vodstva Hrvatske radiotelevizije vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) Bruno Kovačević.

U okviru predstavljanja jesenske programske sheme posjetiteljima su predstavljeni svi aduti jesenske programske sheme putem reportaža, priloga i razgovora s HRT-ovim novinarima i urednicima. Uz glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Kazimira Bačića i članove Ravnateljstva Hrvatske radiotelevizije među gostima na večerašnjemu predstavljanju bili su brojni uzvanici iz svijeta politike, znanosti, filmske umjetnosti i ostalih područja društvenoga života.

Večerašnje je predstavljanje bilo veoma uspješno, što potvrđuje i činjenica da se odazvao velik broj gostiju. Studio 10 bio je popunjen do posljednjega stolca, iz čega se vidi zanimanje poslovnih partnera za naš rad, istaknuo je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.

Kako je jedna od novosti koju uvodi nova jesenska shema i dokumentarna serija o hrvatskim premijerima, predstavljanju HRT-ove jesenske programske sheme bili su nazočni bivši premijeri Zlatko Mateša, Jadranka Kosor i Franjo Gregurić. Među uzvanicima je bio i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), akademik Zvonko Kusić, glumac Mustafa Nadarević, HRT-ov doajen Goran Milić, novinar i voditelj Romano Bolković te brojna HRT-ova poznata lica.

Nova programska shema Hrvatske radiotelevizije počinje u ponedjeljak, 18. rujna 2017.

Na četiri programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) moći ćete gledati deset novih emisija te dosad najveći broj premijernih prikazivanja hrvatskih televizijskih serija i dokumentarnih filmova i različitih informativnih sadržaja. Bit će mnogo više sadržaja za djecu, mlade te tinejdžere. Mnogo je novosti u informativnome programu, osobito na Četvrtome programu Hrvatske televizije, koji će emitirati vijesti svakih pola sata, a nove voditelje dobit će i informativna emisija Dnevnik.

Hrvatski radio (HRT – HR) i ove će jeseni na trima nacionalnim radijskim programima, na osam regionalnih radijskih programa te na međunarodnome multimedijskom programu HRT – Glas Hrvatske slušateljima ponuditi najveći izbor javnih programskih sadržaja, birane domaće i strane glazbe te kvalitetnih dramskih i kulturnih sadržaja.

Snimka večerašnjega svečanoga predstavljanja jesenske programske sheme Hrvatske radiotelevizije bit će prikazana sutra, 13. rujna, na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20.20.