Jesenska programska shema Hrvatskoga radija

Hrvatski radio (HRT – HR) i ove će jeseni na trima nacionalnim radijskim programima, na osam regionalnih radijskih programa te na međunarodnome multimedijskom programu HRT – Glas Hrvatske slušateljima ponuditi najveći izbor javnih programskih sadržaja, birane domaće i strane glazbe te kvalitetnih dramskih i kulturnih sadržaja.

Osam regionalnih radijskih programa ponudit će najopsežnijih izbor lokalnih sadržaja i tema, a međunarodni multimedijski program HRT – Glas Hrvatske uskoro će predstaviti nove mrežne stranice putem kojih će biti još bliže korisnicima iz cijeloga svijeta. Svi će sadržaji biti dostupni i putem tableta, računala i mobilnih uređaja s pomoću multimedijske usluge HRTi te na mrežnim stranicama Hrvatskoga radija (HRT – HR) radio.hrt.hr.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT – HR 1)

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) nastavlja s emitiranjem svojih najslušanijih emisija, a koncepcija toga programa ogledat će se i dalje u sloganu Brz, točan i odan. Svakoga jutra u 7.00 na rasporedu su novosti u Jutarnjoj kronici Hrvatskoga radija (HRT – HR), tradicionalno najslušanijoj informativnoj emisiji u hrvatskome radijskom eteru. Jutarnju kroniku Hrvatskoga radija (HRT – HR) svakoga jutra prosječno sluša približno 150 tisuća slušatelja, što je dvostruko više od prve sljedeće naslušanije radijske informativne emisije u Republici Hrvatskoj. Političke teme i u novoj sezoni pratit će emisije U mreži Prvoga, Poligraf – politički grafikon Hrvatskoga radija, Inventura – tjedan pod povećalom i Viza – vanjskopolitička izvješća i analize.

Kulturom će se u širemu smislu svakoga petka ujutro baviti emisija Katapultura, o gorućim gospodarskim temama iz Republike Hrvatske i svijeta govorit će se ponedjeljkom ujutro u Poslovnome tjednu, a o zdravstvenim temama utorkom u emisiji Izaberi zdravlje.

Aktualne teme iz poljoprivrede pratit će Emisija za selo i poljoprivredu Hrvatskoga radija (HRT – HR) koja ove godine proslavlja sedamdesetu godišnjicu neprekinuta emitiranja, a pomorstvom, brodarstvom i morem 66. sezonu zaredom bavit će se legendarna Pomorska večer Hrvatskoga radija (HRT – HR) koja će biti na programu ponedjeljkom od 20.00. Ponedjeljkom ujutro od 9.00 na rasporedu je Susret u dijalogu, emisija koja prati život i djelovanje Katoličke Crkve i vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, međureligijski dijalog te društvene moralno-etičke teme.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT – HR 2)

Jesensku shemu Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) pratit će novi slogan Drugi, kao nitko drugi. Među brojnim novostima izdvajamo da će se emisija Gladne uši, čiji je autor Ljudevit Grgurić Grga ove godine nagrađen radijskim Oscarom na međunarodnome radijskom festivalu u New Yorku, od jeseni pojačano promovirati na mrežnim stranicama i na društvenim mrežama.

Subotom od 12.35 do 16.00 kreće nova emisija Sve najbolje, autora i urednika Zlatka Turkalja Turkija, a promicat će najbolje zabavne, kulturne i sportske sadržaje emitirane tijekom tjedna. Emisija će sadržavati i najbolje pjesme trenutačne hrvatske produkcije u okviru glazbene ljestvice HR 2 TOP 20 sastavljene prema odabiru glazbenih urednika Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2).

Za dobro raspoloženje na putu do posla svakoga jutra od 6.00 na rasporedu će i dalje biti mozaično-zabavna emisija Dobro jutro koju vode najbolji radijski voditelji u hrvatskome eteru, a opušteno ozračje na kraju radnoga dana u poslijepodnevnome terminu donosit će Drugi dio dana.

Prometom i prometnim temama utorkom u emisiji Konvoj bavit će se Dubravka Družinec Ricijaš, utorkom navečer na rasporedu je nova sezona legendarne radijske emisije Andromeda autorice Tanje Devčić, a srijedom Željka Ogresta i njezina razgovorna emisija Homo sapiens. Svakidašnjicu i svijet u kojemu živimo petkom će satirički obrađivati Mirko Fodor i Andro Tomović u emisiji Globotomija, a isti voditelji u emisiji Svakom loncu poklopac subotom će spajati najsvježije namirnice s gradskih tržnica, kuhanje uživo i kulinarske dvoboje poznatih gostiju.

Na nostalgično putovanje pedesetim, šezdesetim i sedamdesetim godinama prošloga stoljeća u emisiji Hulahop slušatelje će voditi Sabina Jaganjac, domaćom glazbom ponedjeljkom će se baviti Music pub Zlatka Turkalja Turkija, četvrtkom Svijet diskografije istoga autora i voditelja, a nedjeljom Glazbeni megahertz Roberta Krupe.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) nastavit će i s prijenosom svih najvažnijih sportskih događaja te jedini u nacionalnome radijskome eteru i dalje prenositi utakmice Hrvatske nogometne lige (HNL). Drugi program Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) jedini će u okviru posebnih emisija pratiti i prenositi i sve utakmice hrvatske reprezentacije s Europskoga rukometnog prvenstva koje će se održati u siječnju iduće godine u Republici Hrvatskoj.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT – HR 3)

Treći program Hrvatskoga radija (HRT – HR 3) u jesenskoj programskoj shemi od ponedjeljka do petka u 8.45 donosi pet tematskih emisija. Ponedjeljkom o kazalištu govori Theatralia Borisa B. Hrovata, književnošću se utorkom bavi Signatura Lidije Lacko Vidulić, srijedom likovnost tematizira emisija U vizualnom kodu Ružice Šimunović, o obzorima svijeta, znanosti i društva četvrtkom će se govoriti u emisiji Kozmos i etos urednice Antonije Hrvatin Roth, a petak je rezerviran za film i Filmomaniju urednice Maje Peterlić.

Emisija Josipa Mihaljevića Povijesne kontroverze bavit će se četvrtkom od 14.30 prijepornim temama iz novije hrvatske povijesti uz razgovor s relevantnim znanstvenicima i povjesničarima. Uz emisiju Signatura, na Trećemu programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 3) još su dvije novije književne emisije. Emisija Do korica, urednice Gordane Crnković, bit će posvećena novijoj svjetskoj proznoj književnosti u hrvatskome prijevodu, a na rasporedu će biti petkom od 22.00. Različitim temama iz europskih književnosti u obliku eseja ponedjeljkom od 23.00 bavit će se emisija Kozmopolis – književnost u kontekstu urednice Lidije Lacko Vidulić. U seriji emisija o migracijama pod naslovom Didov san govorit će se o sudbinama naših iseljenika i useljenika. Emisiju uređuje Zdravko Fuček, a bit će na rasporedu nedjeljom od 16.00.

Istina na vjetrometini povijesti dokumentarna je emisija u kojoj će i u novoj sezoni autori tragati za često prešućenom istinom koja zaslužuje izići na svjetlo dana, a emisija Duhovni profili Vladimira Lončarevića petkom od 10.30 bavit će se kršćanskom i duhovnom baštinom otkrivajući 20. stoljeće u njegovoj duhovno-kulturnoj cjelini. Nastavit će se i projekt Tribina Trećega programa, koje će se jednom mjesečno ostvarivati u izravnome radijskom prijenosu iz zagrebačke knjižnice Bogdan Ogrizović te otvarati aktualne društvene i kulturne teme. Voditelj Tribine Trećega programa bit će Boris Havel.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT – HR 3) i ove će godine u izravnim prijenosima pratiti sezone HRT-ovih ansambala: Majstorski ciklus Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije, Kanconijer Zbora i Orkestra Hrvatske radiotelevizije, Sfumato Zbora Hrvatske radiotelevizije i Jazz-ciklus Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Ljubitelji dobrih izvedaba klasične glazbe svakoga jutra od 7.00 moći će poslušati Jutarnji koncert, a među mnogobrojnim glazbenim emisijama valja izdvojiti novu sezonu emisije Sedam dana glazbe, emisiju uživo Putovi hrvatske glazbe te emisije Svijet glazbe, Tražili ste, poslušajte, Americana, Život glazbe, Glazba i obratno, Izlog sadašnjice, Fonoarhiv, Glazbeni atlas te brojne druge.

Dramski program Hrvatskoga radija (HRT – HR) i u jesenskoj shemi ponedjeljkom nastavit će ciklus nove hrvatske drame u emisiji Radioigra. Nova emisija Skitnje u zvuku urednika Nikice Klobučara utorkom od 16.03 donosit će različite vrste putopisne proze u kreativno-radiofonijskome obliku. Ostale emisije, Radiodrama, Radioroman, Dokumentarna radiodrama, Radioatelje i Portret umjetnika u drami, nastavit će se emitirati i u novoj sezoni donoseći slušateljima svoj redoviti repertoar.

HRT – Glas Hrvatske

Međunarodni multimedijski program HRT – Glas Hrvatske za potrebe Hrvatske televizije (HRT – HTV) nastavit će proizvoditi dobro prihvaćene dokumentarne serije Hrvatska – moj izbor i Otkrivamo Hrvatsku. U seriji Hrvatska – moj izbor predstavit će se povratnici ili stranci koji su Republiku Hrvatsku odabrali kao mjesto za život. U seriji Otkrivamo Hrvatsku prikazat će se zanimljive priče o manje poznatim malim mjestima koja izrazito njeguju svoju vezu s iseljeništvom potvrđujući tako nedjeljivost domovinske i iseljene Hrvatske upravo u njihovu zajedničkome korijenu: obitelji i rodnome kraju.

U pripremi su i drugi televizijski sadržaji koji će promicati povezanost Republike Hrvatske i svijeta putem reprezentativnih artefakata ili osoba iz područja znanosti, jezika, povijesti ili kulture, a novinari HRT – Glasa Hrvatske svakodnevno će proizvoditi i Vijesti na engleskome jeziku za Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) te emisije Vijesti za informativne i mozaične radijske emisije na hrvatskome, engleskome, njemačkome i španjolskome jeziku. Međunarodni multimedijski program HRT – Glas Hrvatske uskoro će predstaviti i nove mrežne stranice.

HRT – Radio Dubrovnik

HRT – Radio Dubrovnik emitira 24-satni program, a proizvodi 18 sati vlastita programa dnevno. Okosnicu govornoga programa i dalje će činiti informativne, kontaktne i mozaične emisije te dokumentarne emisije koje će se baviti pitanjima državne uprave, lokalne uprave, samouprave i politike te temama iz kulture, obrazovanja, znanosti, zdravstva, gospodarstva i sporta. Poseban će naglasak biti na temama iz života Dubrovnika, običaja i baštine, civilnoga društva te nacionalnih manjina.

Glazbeni dio programa sastojat će se od autorskih glazbenih emisija i glazbenih ljestvica; glazba u programu HRT – Radija Dubrovnik je suvremena pop-glazba i rock-glazba, a bit će zastupljeni i klasici popa, rocka i džeza, uz poseban naglasak na dubrovačkoj glazbenoj baštini.

HRT – Radio Dubrovnik i dalje će redovito proizvoditi i emitirati dokumentarne zapise, reportaže o životu, društvu, običajima, baštini i ljudima. U obliku radijskoga kalendara svakodnevno će se pratiti događaji iz dubrovačke povijesti – društvena, kulturna, sportska i politička zbivanja, a HRT – Radio Dubrovnik emitirat će i tjedne emisije posvećene hrvatskoj nacionalnoj manjini u Boki kotorskoj te mjesečnu emisiju posvećenu bošnjačkoj nacionalnoj manjini u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

HRT – Radio Knin

Okosnica govornoga programa HRT – Radija Knin u jesenskoj programskoj shemi bit će osam emisija vijesti sa središnjim Dnevnikom u 16.00 te kontaktne i mozaične emisije koje će se baviti državnom upravom te lokalnom upravom, samoupravom i politikom. Riječ je o emisijama Tema dana i Aktualni sat s gradonačelnikom. Teme iz kulture i obrazovanja pratit će se u emisijama Veliki odmor, Mi smo veliki, al smo mali, a teme iz znanosti i zdravstva u emisiji Govorimo o zdravlju i zdravstvu. Na rasporedu će i dalje biti i emisija o  gospodarstvu Gospodarski kutak, emisija o sportu Treće poluvrijeme i emisija za branitelje Hrvatski branitelj.

Zabavni će dio programa biti zastupljen u kontaktnim i mozaičnim emisijama Petak je dan i Tužibaba koja je ujedno i najslušanija emisija HRT – Radija Knin. Riječ je o emisiji koja javnim dijalogom obrađuje i nastoji riješiti svakodnevnu problematiku stanovnika Knina i okolice. U jesenskoj će se programskoj shemi slušatelji i dalje imati prigodu informirati i zabaviti uz emisije 55 minuta s vama, Glazbene želje, Domaćice te Domaći i strani evergreeni.

Poseban će naglasak biti na temama iz civilnoga društva u emisiji Civilno društvo danas te iz života nacionalnih manjina u emisiji Most, koja će govoriti o aktivnostima srpske nacionalne manjine, snošljivosti, životu i suživotu. U jesenskoj programskoj shemi na rasporedu će biti i vjerska emisija za srpsku nacionalnu manjinu SPC.

Glazbeni će se dio programa sastojati od autorskih glazbenih emisija Radio gost, Slušaonica s Igorom, Radio uljez i glazbenih ljestvica Top 10 HR Knina. I u novoj sezoni emitirat će se emisija Čarobna kutija koja pričom i pjesmom čuva tradicijske običaje Šibensko-kninske županije, promiče vrijednosti očuvanja tradicijskoga nasljeđa te prati teme iz etnologije.

HRT – Radio Osijek

Okosnicu programa HRT – Radija Osijek u jesenskoj programskoj shemi čine Vijesti koje se emitiraju svakoga sata od 6.00 do 19.00, brojne kontaktne i mozaične emisije koje se bave pitanjima državne uprave te lokalne uprave, samouprave i politike poput emisija Dobar dan, Politomanija i Jedinica, zatim temama iz kulture poput emisija Kulturtrend i Vikend vodič, temama o obrazovanju poput emisija Učionica i Veliki i mali te brojnim drugima.

Studentskim će se životom baviti Brtva glave, znanošću Znanstvena ekspedicija, zdravstvom Zdravi eter, gospodarstvom i poduzetništvom Puls SiB, očuvanjem povijesne i kulturne baštine Turizam SiB, umirovljenicima emisija Zlatne godine, vjerskim životom emisija Nedjeljom zajedno, a  sportom emisije Sport subotom, Djeco i mladi o sportu se radi te Srednjika.

Poseban će naglasak biti na temama iz civilnoga društva u emisiji Zajedno je ljepše u kojoj će se govoriti o problemima invalida te ravnopravnosti spolova. Život nacionalnih manjina pratit će se u trima emisijama: Mostovi dijaloga, Emisija na mađarskome jeziku i Slovaci u Hrvatskoj riječju i pjesmom, a glazbeni će se dio programa sastojati od autorskih glazbenih emisija i glazbenih ljestvica u kojima će se na HRT – Radiju Osijek predstavljati trenutačni svjetski i europski hitovi.

U svakodnevnome programu slušatelji će moći uživati u suvremenoj pop-glazbi i rock-glazbi, u džezu te klasičnoj glazbi u specijaliziranoj emisiji Karusel. Poseban će naglasak biti na lokalnoj glazbenoj baštini u specijaliziranim emisijama Ritam šokadije i Moja tambura. Pratit će se i događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje uz predstavljanje novih glazbenih ostvarenja izvođača iz panonskoga dijela Hrvatske u emisijama Ravno do vas i Desetica. Slušatelje HRT – Radija Osijek svake subote u emisiji Gramofon podsjećat će se i na hitove iz pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća.

HRT – Radio Pula

Na HRT – Radiju Pula slušatelje očekuju županijske informacije uz pregled aktualnosti iz zemlje i svijeta s vijestima svaki puni sat, a središnja će informativna emisija i dalje biti Županijski dnevnik svakoga dana u 16.00. S jesenskom programskom shemom vraćaju se rado slušane tematske emisije kao što su Explora, Tolerancija, Kontrada, Ženski glas, Agraria, Artičok i druge. Nova emisija Parlafon otvarat će radijski eter načelnicima i gradonačelnicima u Istarskoj županiji koji će odgovarati na pitanja slušatelja te će se tako omogućiti bolja komunikacija s građanima i slušateljima.
Tijekom vikenda emitirat će se emisije posvećene očuvanju istarske tradicijske baštine, kao što je emisija S mikrofonom po Istri, a reemitirat će se i emisija Iz hrvatske narodne baštine Prvoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 1). Za istarske Talijane ponovno kreće nedjeljna emisija La parola del Signore. U eter se vraća i emisija namijenjena mladima, Radio x-ica, koju izvode studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

HRT – Radio Rijeka

HRT – Radio Rijeka i ove jeseni nastavit će s prokušanim i dokazano uspješnim programskim obrascem: nacionalne i regionalne vijesti svakoga punog sata, regionalni dnevnik Danas aktualno svakoga dana u 15.00, brojni razgovori i reportaže u emisijama Pod stijenama Kantride, Leksikon, Futura.hr, Tris, Valovi na valovima, Vruće plahte, Skalanada, Disko partizani, Ćapaj cimu, zatim intervjui sa zanimljivim gostima u emisijama tijekom vikenda Kafe, Klasa Optimist, Akademskih 15, Na obedu i Ćo mi, ćo ti te vrlo slušane kontaktne emisije Tužibaba, Da se mene pita, Glista i Crockodil.

Emitirat će se i dalje i Vijesti na talijanskome jeziku nekoliko puta dnevno, o gradskim i županijskim problemima govorit će se u emisijama Grad i vi te Županijska pitanja. U okviru jesenske programske sheme HRT – Radija Rijeka nastavit će se i studentski program pod naslovom Radio Sova u večernjemu terminu uz obilje dobre glazbe. Regionalne vijesti i većinu zanimljivih razgovora iz programa slušatelji HRT – Radija Rijeka moći će, kao i dosad, pronaći na mrežnim stranicama radio.hrt.hr/radio-rijeka/, čiji će program ove jeseni biti dodatno obogaćen projektom Ajmo Rijeka – posebnom višesatnom emisijom u danima kad riječki nogometaši budu igrali u Europi protiv Milana, AEK-a i Austrije iz Beča.

HRT – Radio Sljeme

Jesenska programska shema HRT – Radija Sljeme, uz informativne emisije Vijesti, Aktualno u Zagrebu i Zagrebački dnevnik te svakodnevnu Temu dana, obuhvaća provjerene i među slušateljima odlično prihvaćene emisije kojima Hrvatska radiotelevizija ispunjava svoju zadaću javnoga i društveno korisnoga partnera lokalne zajednice. Riječ je o emisijama Deveti krug, koja se bavi sprečavanjem nasilja, te Civilna abeceda, koja tematizira civilno društvo.

Uz niz emisija o zdravstvu, turizmu, sportu, obrazovanju te očuvanju hrvatskoga standardnog jezika u bogatome će se rasponu različitih sadržaja emitirati i emisije iz kulturne baštine i tradicije poput od prije dobro poznate Kajkavijane ili novije emisije Etno, fletno!.

Kako bi osluškivao probleme Zagreba i okolice, eter HRT – Radija Sljeme svakoga će tjedna biti otvoren slušateljima u emisijama Komunalije, Kaj vas žulja? i Zagrebi po Zagrebu, u kojoj svaki tjedan redovito gostuje zagrebački gradonačelnik, te svakodnevnim javljanjima izvjestitelja.

Iz užurbanoga ozračja radnoga tjedna u vikend će slušatelje uvoditi Kvartovske priče, a subota prijepodne rezervirana je za radijsku šetnju zanimljivostima iz zagrebačke povijesti u emisiji O Zagrebu zbore dvije Dore.

Kraj tjedna bit će i dalje u znaku putovanja – prijepodne će u programu HRT – Radija Sljeme popunjavati Putni nalog, emisija s javljanjima iz bliže i dalje zagrebačke okolice, a nagrađivana emisija Prstom po globusu autorice Vesne Jurić Rukavine nedjeljom će slušatelje i u novoj sezoni voditi na daleka radijska putovanja.

HRT – Radio Split

HRT – Radio Split u jesenskoj programskoj shemi ponedjeljkom prijepodne emitirat će emisiju Podvučeno plavim o moru, pomorstvu i ribarstvu, utorkom prijepodne emitirat će emisiju Izaberi zdravlje, a utorkom poslijepodne glazbenu emisiju Topnjača – domaća top-lista. Srijedom prijepodne emitirat će se emisija Sridom u sridu, u kojoj će se obrađivati gradske i komunalne teme, a svake druge srijede na rasporedu će biti emisija Tu pored nas o nacionalnim manjinama. Srijedom poslijepodne emitirat će se emisija Doma je najbolje u kojoj će se govoriti o starijima i potrebitima.

Četvrtkom prijepodne slušatelji HRT – Radija Split moći će slušati emisiju Dalmacija u mom oku u kojoj će se pratiti poduzetništvo, turizam i gospodarstvo, a četvrtkom poslijepodne na rasporedu će biti emisija Čovik, vrime, rič.

Petkom prijepodne emitirat će se Županijska kronika u kojoj će se pratiti događanja diljem Dalmacije, a petkom poslijepodne na rasporedu će biti top-ljestvica domaće glazbe Urbis. Tijekom vikenda emitirat će se emisije kojima se potiče domaće stvaralaštvo Škrinjica za sne, Akvarel te Dramske minijature kazališta Play drama.

Vijesti HRT – Radija Split emitirat će se i dalje svakoga sata od 6.00 do 20.00. Kako bi se dodatno približio mladoj publici, HRT – Radio Split od ponoći će emitirati glazbene emisije svjetski poznatih disk-džokeja.

HRT – Radio Zadar

U okviru jesenske programske sheme program HRT – Radija Zadar bit će sastavljen od četiriju vođenih programskih cjelina te noćnoga glazbenog programa. Iz jutarnjega programa izdvajamo emisiju Grintalica, koja će se baviti komunalnim problemima u Zadru i Zadarskoj županiji. U dnevnome će se programu emitirati informativni sadržaji i informativne emisije od 12.00 do 16.00, a u poslijepodnevnim satima glazbeno-zabavni program od 16.00 do 20.00. U večernjemu terminu od 20.00 do 24.00 emitirat će se glazbene emisije i kontaktni program.

U glazbenome programu HRT – Radio Zadar emitirat će vlastitu domaću top-ljestvicu. U emisiji Poziv na bis objavljivat će se snimke koncerata iz vlastite produkcije i produkcije Hrvatskoga radija (HRT – HR) od glazbene baštine do džez-koncerata. U emisiji Sto posto klasika među ostalim će biti moguće poslušati i koncerte lokalnih ansambala ozbiljne glazbe.

HRT – Radio Zadar dnevno će emitirati 12 izdanja informativne emisije Vijesti i to u vremenu od 8.00 do 20.00. U 15.00 će emitirati vlastitu središnju informativnu emisiju Dnevnik. Od podneva će svakodnevno na rasporedu biti autorske tematske informativne emisije u kojima će se govoriti o najvažnijim trenutačnim lokalnim i državnim temama uz sugovornike koji će se osvrtati na trenutačna zbivanja. U tome terminu na HRT – Radiju Zadar slušatelji će moći čuti i reportaže te razgovore snimljene u Zadarskoj županiji – na otocima, u zaleđu te ličkome dijelu Zadarske županije.

Sportske događaje slušatelji će moći pratiti u emisiji Sport info od ponedjeljka do petka s početkom u 14.45. HRT – Radio Zadar uživo će prenositi košarkaške utakmice Hrvatske lige i ABA-lige a umjetnički i kulturni programski sadržaji emitirat će se vikendom u poslijepodnevnome terminu.

Sve su emisije i programi Hrvatskoga radija (HRT – HR) te lokalnih radijskih postaja dostupne i putem računala, tableta i mobilnih uređaja s pomoću multimedijske usluge HRTi.