Atlantic i Adris zainteresirani za najjače Agrokorove tvrtke

Adris grupa zainteresirana je za stvaranje domaćeg koncerna koji bi kupio uspješne dijelove "Agrokora" - potvrdili su nam. U medijima se u tom kontekstu spominje i "Atlantic grupa". Navodno planiraju osnivanje konzorcija u kojem bi im se pridružile i druge hrvatske kompanije te mirovinski fondovi. Na prvom mjestu za preuzimanje bile bi Agrokorove tvrtke Jamnica i Ledo. 

"Ako budu stvoreni uvjeti, Adris grupa spremna je zajedno s uspješnim hrvatskim tvrtkama sudjelovati u traženju cjelovitog rješenja za Agrokor, to više što je riječ o hrvatskim tvrtkama koje imaju poslovnu vjerodostojnost i investicijski potencijal", poručili su iz Adris grupe

Iz Atlantic Grupe na naš su upit odgovorili kako ne poduzimaju nikakve aktivnosti vezano za formiranje konzorcija za kupnju dijelova sustava Agrokor. "Kao listana kompanija o takvim bismo namjerama najprije obavijestili Zagrebačku burzu", dodali su. 

Izvanredna uprava Agrokora pozdravlja svaki iskazani interes jer je to kažu znak da se prepoznaju i rezultati njihova rada na restrukturiranju Agrokorovih kompanija. Međutim upozoravaju da nema prodaje ključnih kompanija prije nagodbe a odluku o prodaji ne donosi ni izvaredna uprava ni dražva - nego vjerovnici.

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić kaže da je ovo potencijalno dobra vijest. Smatra kako je dobro da postoji domaći kapital koji će biti spreman reagirati jednom kada Agrokorovi vjerovnici odluče što će se, kada i na koji način prodavati. Ovo je dobra vijest i za konzultanta i bivšeg predsjednika Uprave Konzuma Dragu Munjizu. Nada se da će takvih incijativa biti i više.