Zvizdić: Problem Pelješkog mosta prepustiti stručnim timovima

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u Bruxellesu je tri mjeseca kasnije od drugih država Zapadnog Balkana, potpisao Ugovor o transportnoj zajednici s Europskom unijom.

Kada je riječ o Pelješkom mostu, projektu koji je odobrila Europska komisija, očekuje da će se riješiti kao i sva ostala otvorena pitanja između dviju država bilateralnim razgovorima uz poštovanje međunarodnog prava.

Predložio sam da formiramo stručne timove koji će uz pomoć Europske komisije pomoći da ovo pitanje riješimo na obostrano zadovoljstvo, izjavio je Zvizdić.

Nakon što je Europska komisija odobrila financiranje Pelješkog mosta iz europskih fondova, bošnjački dužnosnici ističu da se most ne može graditi, a da se prethodno ne ispune određeni uvjeti, među njima pitanje granica i pristup BiH otvorenom moru. S druge strane, hrvatski dužnosnici ističu da to nije stajalište BiH, nego samo jedne strane u toj zemlji.

Zamoljen za komentar najave Hrvatske da projekt Pelješkog mosta ide dalje, Zvizdić je rekao da ne želi ulaziti u unutarnja pitanja Hrvatske.Za Pelješki most bore se Kinezi, Austrijanci i talijansko-turski konzorcij