Bez struje čitav Portoriko nakon naleta uragana Maria

Uragan Maria prekinuo je dovod električne energije u cijelom Portoriku, objavili su djelatnici hitnih službi a prenio BBC.

Čelnik agencije za upravljanje u hitnim situacijama Abner Gomez pozvao je stanovnike da ostanu u svojim domovima. Uragan je uništio sve što mu se našlo na putu, rekao je Gomez.

Gradonačelnica glavnog grada San Juana Carmen Yulin Cruz rekla je da je uragan nanio velike štete otoku, da je uništenje gotovo potpuno. Mnogi dijelovi San Juana potpuno su poplavljeni. Život kakav smo poznavali promijenio se, naglasila je.

Olujnim vjetrom i obilnom kišom uragan Maria obrušio se na Portoriko, nakon što je poharao američke Djevičanske Otoke i usmrtio najmanje dvije osobe u francuskim Antilima.

Nešto ranije, guverner Portorika Ricardo Rossello zatražio je od američkog predsjednika Donalda Trumpa da na otoku proglasi stanje katastrofe. Ovo je najstrašnija oluja stoljeća ili čak moderne povijesti...tko zna kakve će sve biti štete, rekao je za CNN.

Maria je 13. oluja na Atlantiku ove godine, sedmi uragan ove sezone i četvrti veliki uragan jači od 3. kategorije - nakon Harveyja, Irme i Josea. Svi ovi podaci iznad prosjeka su za tipičnu sezonu, koja je otprilike tek na polovici.