Nina Badrić ponovila da je za nastupe za HDZ dobila 10.000 eura

Pjevačica Nina Badrić posvjedočila je i na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju "Fimi media" da je za pjevanje na stranačkim skupovima u kampanji 2007. plaćena preko računa te da je za 10 nastupa dobila 10.000 eura.

Osim angažmana na stranačkim skupovima, za što je HDZ-u ispostavila fakture, pjevačica je posvjedočila da je imala i dva samostalna nastupa u Karlovcu i Biogradu na Moru, za koje je račune isporučila Hrvatskom dragovoljcu, na što joj nije uplaćen porez pa ga je morala platiti sama.

Na zagrebačkome Županijskom sudu svjedočile su i dvije tajnice iz Sanaderove vlade, koje su potvrdile da im je u HDZ-u, prema dogovoru sa Sanaderovom suradnicom Biancom Matković, isplaćivana naknada u gotovini, od tisuću do tisuću i pol kuna, jer su obavljale poslove i za HDZ.

Uz bivšeg premijera Sanadera i njegovu bivšu stranku, na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i bivši stranački rizničar i šef Carine Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.