Uhićen osumnjičenik za ubojstvo mladića u Stobreču

Splitska policija je nakon više od 40 dana bijega uhitila Nikolu Gusića Janjića (24) kojega tereti da je 11. kolovoza u Stobreču ubio 23-godišnjeg Ivana Matu Blaževića.

Vijest o uhićenju MUP je objavio na svojoj internetskoj stranici na kojoj se ne otkriva identitet osumnjičenoga za ubojstvo.

Od počinjenja kaznenog djela osumnjičeni se nalazio u bijegu, a danas, oko 15.25 sati je uhićen na području Splita i priveden u II. policijsku postaju Split. Oko 17 sati 24-godišnjak je predan u Zatvor u Splitu, izvijestila je policija.

Još nisu u cijelosti poznate sve okolnosti ubojstva u Stobreču gdje je 11. kolovoza oko 4.15 sati ujutro u kafiću Reket 24-godišnjak nožem u srce usmrtio Blaževića.

Mediji su isprva nagađali da je sukob dvojice mladića izbio zbog djevojke,  a  poslije se nagađalo da su se ubojica i žrtva i prije fizički sukobili pri čemu je osumnjičeni za ubojstvo lošije prošao pa je sa sobom navodno počeo nositi nož.

Blažević je inače bio poznati član navijačke skupine Torcida, a nedugo prije ubojstva nepravomoćno je osuđen zbog sudjelovanja u napadu na nogometnog suca Brunu Marića.