Akcija "Kupujmo hrvatsko" slavi 20. rođendan

Hrvatska gospodarska komora obilježava 20. godina akcije Kupujmo hrvatsko. Projekt je počeo kao ideja da se prepoznaju kvalitetni hrvatski proizvodi, a od tada im se dodjeljuju znakovi Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.Do danas je ovaj projekt prepoznat kao akcija s velikim gospodarskim i društvenim značenjem.Dvadeset godina se promiču tvrke, obrti, zadruge, udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ali i pojedinci koji svojim radom, znanjem i kreativnošću pridonose razvoju gospodarstva.Gosti emisije Studio 4 bili su direktorica Sektora za trgovinu HGK Tomislava Ravlić i poduzetnica iz tvrtke People2people Berna Storjak.

"U ovih 20 godina organizirano je oko 300 akcija u kojima je sudjelovalo oko 2000 tvrtki, a znakove kvalitete Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta nosi 216 tvrtki", rekla je Tomislava Ravlić. Istaknula je da je iznimno važno podupirati domaće gospodarstvo jer tako pomažemo svima nama, čuvamo vlastita radna mjesta, osiguravamo bolju budućnost za svoju djecu, a u konačnici i za sve nas.

Berna Storjak iz tvrtke People2 People rekla je da se njezina tvrtka bavi proizvodnjom hrane koja je dio zdrave prehrane. "Maslac ghee pročišćeni je mliječni maslac, namazi s gheejem i maslac od kikirikija. Sve se to radi ovdje i što je više moguće s hrvatskim sirovinama, prvenstveno s mlijekom koje je domaće", dodala je.

"Znak Hrvatske kvalitete je oznaka koju nosi proizvod koji ima u sebi oko 70% sirovine koje su iz domaće proizvodnje, a oznaka Izvorno hrvatsko je nešto strože. To su stari domaći recepti kao Rapska torta, koji su zaista izvorno hrvatski i nalazimo ih u našoj baštini", objasnila je Ravlić.