Meksiko: Sve manje nade da će biti pronađeno još preživjelih

Nade u pronalazak preživjelih smanjuju se u Ciudad de Mexicu, tri dana nakon potresa u kojem je poginulo gotovo 300 osoba. Spasioci su pri kraju snaga.

Vlasti su ugasile ono malo nade koja je držala zemlju u neizvjesnosti kao i medije iz čitavog svijeta. Ispod ruševina škole Enrique Rebsamen nisu pronađeni preživjeli.

Sigurni smo da su sva djeca nažalost mrtva, ili u bolnicama, ili kod kuće, izjavio je medijima ministar mornarice Angel Sarmiento. U urušavanju te privatne školske institucije poginulo je dvadesetak učenika u dobi od sedam do 13 godina te šest odraslih osoba.

U Ciudad de Mexicu, metropoli s 20 milijuna stanovnika, više desetaka osoba smatra se nestalima, a njihovi bližnji nadaju se da će ih pronaći žive pod četrdesetak urušenih zgrada u glavnom gradu. No ubrzo će proći kobna 72 sata. Nakon tog razdoblja malo je izgleda da se pronađu preživjeli.

Prema najnovijim podacima lokalnih i nacionalnih vlasti, ukupno su poginule 272 osobe: 137 u Ciudad de Mexicu, 73 u državi Morelos, 43 u Puebli, 13 u državi Mexico, pet u Guerreru, jedan u Oaxaci. Među poginulima su po jedan Tajvanac, Panamka i Španjolac.