Most ponovno šalje u proceduru izmjene Zakona o HNB-u

Klub zastupnika Mosta po drugi put šalje u proceduru izmjene i dopune Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci (HNB), izvijestio je Tomislav Panenić pozvavši sve zastupnike na donošenje zajedničkog stajališta po tom pitanju.

"Da ne bi bilo mogu što hoću, da ne bi bilo kako je premijer rekao da može što hoće, da ne bi predsjednik Sabora radio kako hoće, jer ako se može što se hoće isto tako i HNB može onda što hoće, jer jedino kod njih mi ne možemo otići i vidjeti kako upravljaju sredstvima, provjeravati njihove financijske izvještaje i ne možemo znati jesu li navodi u medijima točni", kazao je Tomislav Panenić nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba Mosta.

Podsjetio je da su prošli put vladajući iskoristili nestabilnost vlasti kako bi poručili da te izmjene nisu u skladu s procedura. Sada ćemo još jednom tražiti mišljenje Europske središnje banke, poručio je. "Pozivam da donesemo zajedničko stajalište", rekao je Panenić. Napomenuo je i potrebu izmjena Zakona o državnoj reviziji kako bi državna revizija mogla obavljati reviziju HNB-a.