Mrsić: U ovom trenutku se ne zna tko vodi stranku

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić poručio je kako se ne boji sankcija te kako iz SDP-a nikada neće otići. Ocijenio je i kako čelnik stranke Davor Bernardić nije jedini odgovoran za cijelu situaciju te da odgovornost snose i Predsjedništvo i Glavni odbor jer su to tijela koja trebaju reagirati ako procjene da situacija nije dobra. Na pitanje o tome tko vodi SDP - Bernardić ili Komadina, uzvratio je kako se u ovom trenutku može reći da se ne zna tko vodi stranku.

Bernardić traži istinu o Agrokoru: Hajka na mene nije slučajna

"Kad sam govorio o stanju u stranci na Glavnom odboru upozorio sam da stanje u SDP-u nije dobro, a to su ovih dana potvrdile i ostale kolege. Bez obzira na naša unutarnja previranja mi ne smijemo zaboraviti našu glavnu funkciju, upozoravati vladajuće na stvari koje ne rade dobro i nuditi rješenja", rekao je Mrsić na konferenciji za novinare u Saboru. Na pitanje o medijskim nagađanjima o opozivu predsjednika stranke, Mrsić je kazao kako u stranci postoji način kako se izabire predsjednik i način kako se opoziva.

"Prema tome, hoće li ta inicijativa krenuti ili ne, o tome nemam nikakvih niti saznaja niti incijativa da se to pokrene na taj način", zaključio je SDP-ovac. Nedonošenjem odluka propustili smo puno stvari proteklih mjeseci gdje smo mogli jasno iskazati stav SDP-a: oko Ine, bivšeg ministra Barišića, fašizacija Hrvatske, Agrokora.... To su teme koje su naštetile rejtingu stranke i ono o čemu treba razgovarati, poručio je. Dodao je kako je predsjednik SDP-a trebao biti glavni predvoditelj tih inicijativa i glavni koji je te inicijative trebao komunicirati sa javnošću.