Lavrov usporedio Trumpa i Kima s djecom u vrtiću

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov usporedio je verbalni rat između predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i čelnika Sjeverne Koreje Kim Jong-una s borbom djece u vrtiću.

Posljednjih dana vodi se ne baš diplomatska komunikacija između Trumpa i Kima, nakon što je američki predsjednik u govoru pred Općom skupštinom UN-a sjevernokorejskog čelnika nazvao čovjekom raketom u samoubilačkoj misiji, zaprijetivši da će tu zemlju potpuno uništiti. Kim je brzo uzvratio nazvavši Trumpa mentalno poremećenom osobom i zaprijetio da će skupo platiti prijetnje upućene njegovoj zemlji. Trump mu nije ostao dužan pa je jučer uzvratio nazvavši Kima luđakom koji će biti stavljen na kušnju kao nikad dosad.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov pozvao je da se situacija smiri.
Novinarima u UN-u, gdje su se svjetski lideri okupili na godišnjoj Općoj skupštini, kazao je da je potrebna stanka kako bi se ohladile usijane glave. Pozvao je na politički proces, što je, kaže, ključni dio procesa Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Zajedno s Kinom, nastavit ćemo se truditi za razumni pristup, a ne emocionalni kao kad se djeca u vrtiću bore i nitko ih ne može zaustaviti, rekao je Lavrov.