Više od tisuću branitelja na Sportskim igrama u Čakovcu

Svečanim mimohodom i postrojavanjem na Trgu Republike u Čakovcu otvoreno je 22. državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u kojemu sudjeluje više od tisuću branitelja.

Tom prigodom ministar branitelja Tomo Medved zahvalio je Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na organiziranju natjecanja rekavši kako je "prekrasno na jednom mjestu vidjeti ovako velik broj branitelja".

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Đuro Dečak rekao je kako su sportski susreti braniteljski način proslave pobjede u Domovinskom ratu. Započeli smo ovo prije 22 godine upravo ovdje u Čakovcu. Svake godine bili smo u drugoj županiji i Gradu Zagrebu i sada smo se ponovno vratili ovdje u Međimurje, rekao je.

Na pitanje novinara o novom Zakonu o hrvatskim braniteljima, odgovorio je kako će to biti prvi zakon koji će se doticati i branitelja, a ne samo stradalnika te dao podršku ministru. Tomo Medved je dio braniteljske populacije i svjestan je da tisuće hrvatskih branitelja koji su iz Domovinskog rata izašli zdravi i živi nemaju riješenu egzistenciju, kazao je Dečak. Mislim da nitko neće biti protiv toga da se pomogne onima koji su temelj ovoga društva, naglasio je Dečak.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je kako je ponosan što je više od tisuću branitelja iz cijele Hrvatske od Vukovara do Dubrovnika u kraju između Mure i Drave. Zahtjevna je to organizacija, ali siguran sam kako će se Međimurci pokazati kao odlični domaćini, poručio je.