Todorićev povratak - pokušaj zauzimanja boljih pozicija ako završi na sudu

Ivica Todorić i danas se obrušio na Vladu i ponovio  da mu je političkom silom otela privatno vlasništvo i pritom i Agrokoru i državi izazvala štetu koja se mjeri u milijardama. Stoga, on danas, baš kao i oporba, traži da sve istraži saborsko istražno povjerenstvo.

Medijsku ofenzivu možemo objasniti kao svojevrsno zauzimanje pozicija pred nadolazeći dan "d". Naime, već idućeg petka nezavisna bi revizija trebala predstaviti svoj nalaz te javnosti ponuditi odgovore na dva najvažnija pitanja. Prvo, koliki je stvarni dug Agrokora i drugo, je li prilikom pripremanja dokumentacije za silne kredite koje je Agrokor dizao bilo lažiranja dokumentacije zbog čega kreditori prijete tužbama.

Neke iskusne odvjetnike Todorićev kontranapad pak podsjeća na taktiku Ive Sanadera, koji je čim je shvatio da mu se sprema kazneni progon politički napao tadašnju premijerku. Danas vidimo sličan scenarij.

O Agrokoru je bilo riječi i u Rovinju na okruglom stolu o kriznom komuniciranju. Ondje su stručnjaci istaknuli kako si nitko u krizi ne može dopustiti da ga nema u medijima. Pa je Todorićev povratak, kažu, pokušaj saniranja štete, ali i zauzimanja boljih pozicija ako završi na sudu.