SDP za istražno povjerenstvo i javnu raspravu o Agrokoru u Saboru

Ivica Todorić iznio je ozbiljne i zastrašujuće optužbe na račun Vlade, od toga da je ucijenjen do toga da Vlada Republike Hrvatske pomaže strvinarskom fondu Knighthead i da iza tog fonda direktno stoje (Ante) Ramljak i (Martina) Dalić. Ovo je samo dokaz da je situacija u Agrokoru puno teža i mutnija od onog što je već poznato u javnosti, napisao je Bernardić na svom Facebook profilu.
'Otvoreni smo da se sve istraži; Lex Agrokor je donesen u skladu s Ustavom'
Smatra kako danas više nitko ne može biti protiv saborskog povjerenstva za utvrđivanje istine o Agrokoru jer, ističe, radi se o kompaniji čiji problemi potencijalno mogu ugroziti sudbine desetaka tisuća građana Hrvatske. Hrvatska javnost zaslužuje znati istinu. Zašto Vlada već pet mjeseci skriva informacije o pravom stanju u Agrokoru?  Zašto je Todorić o ovome progovorio tek sada? Ovo je još jedna potvrda važnosti istražnog povjerenstva, stoji u Bernardićevoj objavi.
Todorić: Odgovornost ljudi iz Vlade je lako utvrditi
I SDP-ovac Gordan Maras je pozvao HDZ i Vladu da dopuste javnu raspravu o Agrokoru u Saboru te da se osnuje istražno povjerenstvo. Obećava da će saznati istinu i reći je ljudima - i to onu koju - kaže - ni Plenković ni Todorić ne žele da se sazna.

Mi to moramo istjerati i na neki način dati sve odgovore koji građane zanimaju. Mislim da je sada svima jasno zbog čega Plenković želi onemogućiti povjerenstvo u Agrokoru zbog toga da podijele plijen koji se sada u Agrokoru dijeli, kazao je.