RH petoricu turskih ilegalaca vraća u BiH, organizatori u pritvoru

Petoricu turskih državljana, koji su u petak ilegalno ušli iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te je protiv njih doneseno rješenje o protjerivanju, policija će u ponedjeljak predati bosanskohercegovačkoj policiji, a dvojica organizatora, državljana Srbije, nalaze se u pritvoru, izvijestila je zadarska Policijska uprava.

Turske državljane u dobi od 24 do 36 godina te dvojicu državljana Srbije u dobi od 25 i 49 godina, u kombiju švedskih nacionalnih oznaka zatekli su u petak ujutro službenici Policijske postaje Donji Srb prilikom granične ophodnje na cesti u Ličkim Osredcima. Zbog sumnje u nezakoniti prelazak državne granice svi su bili privedeni u službene prostorije PU zadarske.

Dvojicu srpskih državljana sumnjiči se da su, u dogovoru s još četiri osobe, sudjelovali u organiziranom ilegalnom prebacivanju turskih državljana iz BiH u Hrvatsku i oni su uz kaznenu prijavu zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH privedeni pritvorskom nadzorniku PU karlovačke. Protiv turskih je državljana zbog prekršaja nezakonitog prelaska državne granice i nezakonitog boravka u RH podnesen optužni prijedlog te je doneseno rješenje o protjerivanju. Danas će na graničnom prijelazu biti predani policiji BiH.

Kriminalističko istraživanje ovog događaja nastavlja se, priopćila je zadarska Policijska uprava.