Picula: Podupirem vodstvo SDP-a; Kovač o povjerenstvu za Agrokor

Tonino Picula (SDP), zastupnik u Europskom parlamentu, izjavio je u HRT-ovu  Studiju 4 da podupire trenutačno vodstvo SDP-a, a Miro Kovač (HDZ) je pak objašnjavao može li istodobno postojati eventualno povjerenstvo o Agrokoru te biti pokrenut sudski postupak.     


Picula je izjavio da je vodstvo SDP-a legalno vodstvo koje se suočava s najozbiljnijim izazovom s kojim se jedno vodstvo može suočiti. Tu će pokazati svoju kompetentnost - hoće li vratiti političku konkukrentnost SDP-u u ovoj nacionalnoj političkoj utakmici ili neće. Ja sam uvijek za inkluzivnost i otvoren dijalog u stranci. Mislim da su upravo hrvatski socijaldemokrati iscrpili svoju snagu u toj vrsti sposobnosti da anuliraju probleme razgovarajući, a ne anulirajući jedni druge, kazao je. 

Kovač: Ne mogu istodobno postojati i povjerenstvo i sudski postupak za Agrokor

Govoreći o povjerenstvu za Agrokor, Kovač je rekao da je zakon o istražnim povjerenstvima jasan. Potrebna je većina zastupnika u Hrvatskom saboru za takvo povjerenstvo. Imali smo u prošlosti povjerenstava u Hrvatskom saboru pa tako i o Ini. Što se tiče sudskih postupaka - ako krene sudski postupak o Agrokoru, ne može biti povjerenstva, a ako se povjerenstvo formira i ono počne raditi, ugasit će se po sili zakona kada krene sudski postupak.