Todorić pozvao institucije da ispitaju postupanje državnih dužnosnika.

Ivica Todorić u novoj je objavi na svome blogu pod naslovom "Kako se kršio zakon" ustvrdio da su u rušenju Agrokora državni dužnosnici i s njima povezane osobe prekršile nekoliko zakona RH te je pozvao državne institucije da u okviru svojih ovlasti ispitaju postupanje državnih dužnosnika i s njima povezanih osoba. 

Todorić
smatra da su državni dužnosnici i s njima povezane osobe, među ostalim, prekršile Zakon o sprečavanju sukoba interesa, Zakon o javnoj nabavi, Zakon o pravu na pristup informacijama i Zakon o tržištu kapitala.

Pozvao je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da utvrdi je li ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić pri izradi i donošenju lex Agrokor bila u sukobu interesa i je li tijekom obavljanja javne dužnosti povrijedila načelo nepristranosti te svoj privatni interes i privatni interes osoba s kojima je povezana stavila iznad javnog interesa, koji je trebala zastupati.

Uz to, poziva ga da utvrdi je li javnu dužnost iskorištavala za interese i probitak osoba s kojima je povezana te propustila, u skladu s načelima javnih dužnosti, zatražiti mišljenje nadležnog Povjerenstva o angažmanu vanjskih savjetnika, čime nije otklonila sumnju u postojanje sukoba interesa.

Todorić smatra da bi Povjerenstvo trebalo utvrditi i je li ministrica Dalić postupila protivno članku 7 Zakona o sprečavanju sukoba interesa tj. upotrijebila povlaštene informacije o djelovanju državnih tijela i zloupotrebljavajući položaj dužnosnika utjecanjem na odluku zakonodavne i izvršne vlasti kako bi interesno pogodovala sebi i povezanim osobama.

Todorić je pozvao i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (HANFA) da utvrdi je li bilo zlouporabe tržišta financijskim instrumentima prilikom trgovanja dionicama društava iz sustava Agrokora protivno Zakonu o tržištu kapitala, odnosno korištenja povlaštenih informacija kojima je Vlada raspolagala (da se radi na izradi lex Agrokor i drugim informacijama) od strane državnih dužnosnika i vanjskih stručnjaka koji su sudjelovali na izradi lex Agrokor. Posebice, da se utvrdi je li društvo Interkapital, koje je sada angažirano u Agrokoru, sudjelovalo ili posredovalo kod trgovanja dionicama društava Agrokora u vrijeme izrade lex Agrokor.

Pozvao je i Vladu da sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama ispuni svoju zakonsku obvezu i transparentno predoči informacije koje je ministrica Dalić odbila dati jer je to, kako ističe, u interesu javnosti. Drži da bi Vlada trebala dostaviti informacije o tome tko je sve sudjelovao u izradi lex Agrokor, temeljem koje pravne osnove su angažirani vanjski pravni i financijski stručnjaci, odnosno je li proveden postupak javne nabave sukladno Zakonu o javnoj nabavi te u kojem vremenskom periodu se radilo na izradi lex Agrokor.

Ministrica Dalić u svojem je ranijem odgovoru medijima ustvrdila da na izradi zakona nisu bili angažirani ni domaći ni strani konzultanti, ali je potvrdila da je kroz dulje razdoblje u različitim fazama izrade zakona o određenim zakonskim rješenjima zatraženo mišljenje više vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka različitih područja ekspertize i specijalizacije. Ministrica, međutim, nije javnosti otkrila tko su ti stručnjaci, navodi Todorić u svojoj objavi na blogu. 
Bloger Todorić u ofenzivi

Odakle Ivica Todorić piše svoj blog - ne zna se. Sutrašnji Jutarnji list donosi da je, navodno, sve češće u Austriji i Srbiji, gdje borave njegovi sinovi Ante i Ivan Todorić s obiteljima, te da je okupio jak tim odvjetnika, savjetnika, ekonomista i PR stratega.