Orepić: Sukob Vlade i Todorića je obiteljski sukob

Bivši ministar unutarnjih poslova i saborski zastupnik Mosta Vlaho Orepić ocijenio je da sukob Ivice Todorića i Vlade možemo okarakterizirati kao "obiteljski sukob" te da izvršna vlast nosi veliki dio odgovornosti zbog nastanka ovakvog Agrokora, priopćeno je iz Mosta.

I zato je saborsko istražno povjerenstvo ključno, naveo je, između ostalog, Vlaho Orepić.  Istraga koja se trenutno provodi u Agrokoru i koja će možda rezultirati uhićenjem Ivice Todorića, potaknuta je kaznenom prijavom koju je podigao Božo Petrov, a istražne procese pokrenuo je upravo Most, priopćeno je iz te stranke.

Krajnje je vrijeme da se razotkrije tko je odgovoran za kriminal u Agrokoru kao i za nestanak tolikog novca, istaknuo je prije sjednice Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Objasnio je, navodi Most, kako Ivica Todorić nije mogao sam stvoriti koncern ovakvih razmjera čija sudbina bitno utječe na hrvatsko gospodarstvo i zbog kojeg se čak donio i poseban zakon.

Smatra da Ivica Todorić uporno pokušava prebaciti fokus javnosti samo na poslovanje Agrokora otkako je država preuzela upravljanje. Iako smatramo da tu postoji puno spornih detalja, DORH i pravosuđe trebaju što prije utvrditi tko je sve sudjelovao u malverzacijama uz Ivicu Todorića, rekao je Orepić, a priopćio je Most.