Palestinac ubio trojicu izraelskih čuvara na Zapadnoj obali

Naoružani Palestinac ubio je tri izraelska čuvara i ranio četvrtog u napadu na židovsko naselje Har Adar na okupiranoj Zapadnoj obali. Napadač je ubijen, potvrdila je policija. Još nije poznato je li pripadao nekoj terorističkoj skupini. Hamas je pohvalio ovaj napad.

Policija ne otkriva identitet žrtava. Prema izjavama svjedoka, napadač je došao u židovsko naselje sa skupinom radnika. Navodno je imao radnu dozvolu, ali već na nadzornoj točki kod ulaza u naselje izazvao je sumnju privatnih čuvara i policije. Zaustavljen je, no uspio je izvući pištolj i pucati.

Incident se dogodio upravo na dan kada je Vijeće sigurnosti UN-a objavilo izvješće u kojem se tvrdi da je Izrael za čak 30 posto povećao izgradnju židovskih naselja na okupiranim palestinskim područjima u odnosu na prošlu godinu. Vijeće sigurnosti rezolucijom traži prekid masovnog naseljavanja Židova na okupirana palestinska područja, no Izrael to nastavlja činiti. Prema UN-ovu izvješću, nastavlja se rušenje kuća i palestinskih škola, a istodobno raste i nasilje.