Izvanredna uprava Agrokora: Utemeljene optužbe ne bi se skrivale iza anonimne prijave

Sumnje ili optužbe koje su utemeljene ne bi imale potrebe kukavički se skrivati iza anonimne prijave, komentirali su iz izvanredne uprave Agrokora informacije o navodnom podizanju anonimne kaznene prijave protiv izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka. 

Trenutačno s izvanrednim povjerenikom rade tri velike međunarodne savjetničke kuće, AlixPartners, Kirkland&Ellis i Houlihan Lokey, zajedno s domaćim savjetnicima i iz ovog tima od preko sto ljudi izdvojeno je nekoliko imena na koje se prijavom punom neistina i objavama na blogu pokušava skrenuti pažnja javnosti, navodi se u komentarima izvanredne uprave.

Anonimna prijava protiv izvanrednog povjerenika i drugih osoba dimna je zavjesa kojom se pokušava odvući pozornost i relativizirati utvrđivanje realnog stanja Agrokora i financijskih izvještaja kompanije za 2016. godinu, koji će biti objavljeni u petak, ističu iz izvanredne uprave.

Institucije države će po pitanju ove prijave, vjerujem, odraditi svoj posao kao i kod drugih prijava i očekujem da će u konačnici pobijediti istina, rekao je izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak.

Mediji su objavili kako je nepoznata osoba podnijela Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić, vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i drugih osoba povezanih s izvanrednom upravom Agrokora, a u kojoj ih se optužuje za zločinačko udruživanje s namjerom preuzimanja Agrokora, njegove rasprodaje i pribavljanje imovinske koristi. 

Martina Dalić, Ante Ramljak, Alexander Debelius, Wilheim Hemetsberger, Klaus Requat, Alastair Beveridge, Tin Dolički, Boris Šavorić i Tonči Korunić te NN osoba koje predstavlja Knighthead fond počinili su više kaznenih djela zloporabe položaja, sve u okviru zločinačkog udruženja, stoji u kaznenoj prijavi koju prenose mediji.

U prijavi se navodi da su navedeni imali namjeru preuzeti Agrokor i njegovom rasprodajom sebi pribaviti protupravnu imovinsku na štetu Republike Hrvatske i njenog gospodarstva.

Anonimna kaznena prijava poslana je na 40-ak adresa, među koji predsjednici Hrvatske, predsjedniku Vlade, predsjedniku Hrvatskog sabora te saborskim zastupnicima, čelnicima stranaka i medijima.