Ramljak porčio Todoriću da ne želi u javnosti polemizirati s njim, a ovaj mu odgovorio

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak izjavio je da ne želi polemizirati u javnosti ni s kim, ponajmanje s Ivicom Todorićem, da ga osobne optužbe ne diraju i da će ljudi sami procijeniti tko je tko u cijeloj priči te je priznao da Knighthead Capital Management nije izlistan na burzi, već na njoj trguje.

Ramljak
je novinarima na marginama konferencije Dan velikih planova, vezano uz optužbe Ivice Todorića da su lažirana financijska izvješća Agrokora i bilance, kazao da je pozvan na konferenciju koja je okrenuta prema budućnosti, prema planovima za sljedeću godinu. Sve drugo vezano za optužbe, o tome ćemo u petak kad budemo imali prezentaciju revizorskih izvješća, izjavio je novinarima.

Upitan za Knighthead Capital Management, za koji je u jednom intervjuu u lipnju rekao da je taj fond izlistan na burzi, pa ga je Todorić optužio da je lažov ili dramatično nekompetentan, Ramljak je kazao da ne želi u javnosti polemizirati ni sa kim, a ponajmanje s Todorićem.Na ponovni novinarski upit je li taj fond izlistan na burzi, Ramljak je odgovorio da nije. Napravit ću ispravak svog krivog navoda u intervjuu koji sam dao. Ta tvrtka trguje na burzi, ali činjenica je da je suština bila da smo morali objaviti njihovo sudjelovanje, da su uplatili prvih 100 milijuna eura, jer trguju na burzi. To je suština priče, ali ako je to sad kvalifikacija moje dramatične nesposobnosti, onda sam ja dramatično nesposoban, rekao je.

Novinare je zanimalo i može li nešto reći o brojkama koje su počele curiti u nekim medijima vezano uz financijsko izvješće Agrokora. Ne mogu vam ništa u ovom trenutku reći, čut ćete sve u petak kad budemo objavili i prezentirali sva financijska izvješća, kazao je.

Todorić: Vaše priznanje zastrašujuć dokaz nekompetentnosti

Todorić  je potom u novoj objavi na blogu kazao: Gospodine Ramljak, priznanje da niste znali jedino što ste trebali znati, a to je činjenica da Knighthead ne kotira na burzi, upravo jest dokaz zastrašujuće nekompetentnosti, no istina je još puno gora i ukazuje na dogovor Vas, članova Vlade i čelnika fonda Knighthead za pribavljanje nepripadne imovinske koristi. Naime, predsjednik uprave Knightheada Thomas Wagner, očito u programiranoj medijskoj akciji kojom ste htjeli vaš plan prikazati spasonosnim za Agrokor, u intervjuu Večernjem listu od 16. lipnja iznosi okolnosti pod kojima je baš taj fond, bez jasnih kriterija, izabran za posao stoljeća.

Citirao je potom i Thomasa Wagnera: Mnogo smo se puta sastajali s gospodinom Ramljakom i njegovim timom i imamo vrlo visoko mišljenje o njegovom profesionalizmu i integritetu. Jasno je da žele osigurati dugoročni uspjeh tvrtke te da svi dionici imaju fer tretman. Susreli smo se i s ključnim članovima Vlade, te su ti susreti dodatno osnažili naš pozitivan stav o Hrvatskoj kao zemlji usredotočenoj na razvoj gospodarstva, u kojoj se poštuje vladavina prava.

Zatim je u svojoj objavi Todorić nastavio: Nakon medijske obmane iz sredine lipnja, nastavili ste s rastakanjem vrijednosti kompanije i biranjem odabranih pod očitim, kako i Thomas Wagner neoprezno izjavljuje u intervjuu, pokroviteljstvom Vlade. Takvo je, očito, i Vladino i Vaše i Wagnerovo shvaćanje vladavine prava. No, to vam neće proći!