Bulj traži od Vučića da plati štetu od 45 milijadi eura

U raspravi o Zakonu o braniteljima oporba je, iako se načelno složila kako toj populaciji treba osigurati dostojnu skrb, otvorila niz pitanja od stvarnog broja branitelja, do toga koliko će sve to koštati i odakle će se platiti.
Sabor o prijedlogu novog Zakona o hrvatskim braniteljima

Hvaleći zakon 'mostovac' Miro Bulj pronašao je rješenje - tražiti ratnu odštetu od Srbije.
Vladajuće je podsjetio kako je njihov koalicijski partner Milorad Pupovac, usporedio generala Bobetka sa Slobodanom Miloševićem, Slavkom Dokmanovićem i Milanom Babićem. Nije dostojanstvo Domovinskog rata ako govorimo samo o jedanaestorici poginulih hrvatskih branitelja iz HOS-a dok u Hrvatskoj imamo četničke spomenike Šoškočaninu i ostalima. Nije dostojanstvo da hrvatska država ne traži od Vučića četnika, koji komentira ovaj zakon, ratnu štetu od 45 milijardi eura pa će biti i za ovaj Zakon o hrvatskim braniteljima i za sve ostale socijalne kategorije, poručio je Bulj.

Njegova stranačka kolegica Ines Strenja Linić ustvrdila je: To što Vučić govori protiv ovog zakona, mene to zabavlja jednako koliko i to što dijeli putovnice stranim ostarjelim glumcima. Ono što me žalosti to je da jedan saborski zastupnik Hrvatskog sabora govori za srpske medije protiv ovog zakona, a pripadnici njegove nacionalnosti zajedno s nama borili su se u Domovinskom ratu.

Mišljenja je i kako bi registar branitelja treba biti javan. Registar branitelja treba ostati javan, čast je biti u njemu, ali treba objaviti i registar agresora. Nitko nije mogao misliti da će Stanimirović koji je hodao po Vukovaru biti saborski zastupnik. Stranka koja vam drži vlast, okolo hoda po Srbiji i govori protiv ovog Zakona, rekla je.