Marić fokusiran na rizike, o Todoriću ni riječi

Ministar financija Zdravko Marić na konferenciji za novinare u Banskim dvorima nije želio kazati je li sredinom ožujka bio na sastanku s Ivicom Todorićem i o čemu su razgovarali, nego je rekao da je najviše fokusiran na potencijalne rizike koji bi mogli imati posljedica na makroekonomske projekcije i gospodarsku izvedbu.

Na novinarsko pitanje o čemu je 16. ožujka razgovarao s Ivicom Todorićem, o čemu Todorić piše u jednom od postova na svojoj internetskoj stranici, i zbog čega je na taj sastanak išao kao Vladin izaslanik, a nakon toga se izuzeo iz svih aktivnosti vezanih uz temu Agrokora, Marić je odgovorio kako je na temu Agrokora proteklih mjeseci veoma mnogo govorio te kako dobar dio toga što je govorio i što je imao za reći nema potrebe ponavljati.

Ono što je meni posebno važno kao ministru financija sigurno je stanje kompanije, kako operativne kompanije posluju i njihova perspektiva, kazao je.

Ponovio je da je predstavljajući smjernice ekonomske i fiskalne politike vrlo jasno komunicirao aktualne projekcije o rastu gospodarstva, pojedinih njegovih sastavnica, komponenti i upozorio na sve potencijalne rizike koji bi mogli imati određenih efekata i posljedica ne samo na projekcije nego i na makroekonomska odnosno gospodarska ostvarenja. To je ono na što je, kako je rekao, najviše fokusiran.