Ivica Todorić objavio: Evo tko je i kako prijetio

Odgađa se objava izvješća revizorske kuće Pricewaterhouse Coopers o poslovanju Agrokora za prošlu godinu, potvrđeno je HRT-u. U međuvremenu Ivica Todorić oglašava se na svom blogu. U objavi pod naslovom "Evo tko je i kako prijetio", Todorić je poručio da će o prijetnjama i pritisku na njega i njegovu obitelj da potpišu aktivaciju Lex Agrokor, detaljno govoriti u okviru postupaka koje priprema, ali da 'radi interesa javnosti, objavljuje nekoliko drastičnih detalja'.

Todorić je ustvrdio kako mu je "Martina Dalić prijetila u kasnim noćnim satima" te kako mu je "Dalić u više navrata, a zadnji puta u velikom intervjuu Jutarnjem listu, tvrdila kako je Lex Agrokor bio zadnja opcija i da bi joj bilo puno draže da je Uprava sama našla rješenje". "Međutim, na dan 28. ožujka, nakon što je Agrokor ulagao ogromne napore za Stand Still, koji je na kraju i većina Agrokorovih banaka potpisala, Martina Dalić šalje članu Uprave Agrokora prijeteći mail, u 2,30 sata u noći, u kojem prijeti uhićenjima ukoliko se Lex ne potpiše. Neka demantira, ako se usudi", navodi Todorić. Ivica Todorić nadalje tvrdi da su bile "prijetnje Martine Dalić Anti Todoriću na sastanku s Antoniom Alvarezom". "Na sastanku u Vladi RH, gdje su se susreli Antonio Alvarez, Ante Todorić i Martina Dalić, Martina Dalić prijetila je Anti Todoriću uhićenjem njega i čitave obitelji ukoliko ne potpišu Lex Agrokor", naveo je.

Posljednje što Todorić tvrdi na svome blogu su "prijetnje Ante Ramljaka SMS-om". "Ante Ramljak šalje SMS-om prijetnju članu Uprave Agrokora na dan 25.03. SMS je poslan nakon što je Ramljak (nije jasno u kojoj funkciji, tada nema ni Lexa, ali Ramljak tada intenzivno pregovara s raznim dionicima kao predstavnik Vlade) saznao za Agrokorove razgovore o Stand Stillu. U bijesnom SMS-u tvrdi da prekida svu komunikaciju i da će svi koji su u to uključeni odgovarati", navodi Ivica Todorić. Dodaje da su to samo neke od "silne količine prijetnji i pritisaka" i kako je "nezgodna stvar je što se mailovi i SMS-ovi ne mogu izbrisati".

Dokumenti pokazuju da je Todorić tražio pomoć od Vlade

Todorić je objavio i blog: Ovo su provjerljive činjenice. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

''Svjedoci smo kako Vlada RH zadnja dva dana panično pokušava skrenuti raspravu s ozbiljnih tema koje sam pokrenuo, a na koje nemaju odgovore. Tako je jedino čime se bave jesam li ili nisam sam došao u Vladu i jesam li ili ne nešto tražio. Pritom se služe i falsifikatima, a kao izvore uzimaju ljude iz Agrokora s kojima su u dosluhu još od prije Lexa i koji će biti predmet kaznenih prijava. Želim konačno izjaviti, a onda prekidam raspravu o tome, jer istina će se otkriti u nadolazećim postupcima.

Na sastanak u Vladu došao sam nakon višetjednog inzistiranja g. Bože Petrova. Dana 27.rujna 2017. gospodin Petrov je, gostujući na N1 televiziji, točno opisao kako je upravo on Ivicu Todorića namamio u Vladu. I to je činjenica, to je točno i druge istine nema. Na sastanku 3.3. sam Zdravku Mariću rekao da zahvaljujem Vladi i da ne tražim ništa. To je jedina istina. Lex je izglasan tek mjesec dana poslije. Dakle, nikako na moj zahtjev. Uskoro ćemo objaviti i informacije o dijelu pritisaka i prijetnji koje sam primao.

Premijer Andrej Plenković je danas, 28. rujna 2017., na sjednici Vlade rekao da je krenuo u akciju oko Agrokora jer su mu neki dobavljači rekli da će Agrokor u stečaj!!!!! Pitanje za premijera Plenkovića je li to moguće? Koji su to dobavljači? Na bazi kojih podataka? Govorimo li možda o Orbicu, sponzoru Mosta, ili pak Krašu, za koji je radio Ante Ramljak, i kojem su plaćena sva stara potraživanja prema Agrokoru, dok drugima nisu (toliko o tzv. Koordinaciji dobavljača i brizi Marice Vidaković za njihove interese)

Međutim, i dalje čekam odgovore na pitanja:
Na temelju koje dokumentacije se krenulo u proces nacionalizacije Agrokora?
- Tko je sve dao dokumentaciju i držao javne i tajne prezentacije o Agrokoru?
- Tko je bio uključen u dizajniranje i pisanje Lex Agrokora?
- Nije li točno da su to bili isti ljudi i tvrtke koje su danas u Agrokoru i koje danas iz Agrokora izvlače stotine milijuna kuna?
- Koji su to „visoki državni dužnosnici“ koje spominje šef Knightheada, koji su uoči i nakon Lexa razgovarali s njim i omogućili im nevjerojatne ekstraprofite na štetu Agrokora i svih njegovih dionika, a napose RH?
 - Zašto državni dužnosnici stalno lažu o Lex Agrokoru i okolnostima prije i poslije njega (Ramljak je tek prvi u nizu kojeg smo razotkrili, uskoro ćemo i dalje)
- Zašto se obmanjuje javnost o stanju u Agrokoru, prešućuju milijarde gubitaka, uništavanje sinergija i potpuni kolaps sustava?
- Zašto se šuti o blokadi imovine i gubitku kontrole u regiji koja će rezultirati nemogućnošću vraćanja roll-upa i predaje Agrokora u ruke lešinarima?

Dajte odgovore, dva milijuna klikova na mojem blogu u manje od 7 dana – javnost to traži od vas!'', napisao je Todorić.