Dalić će tužiti Todorića za klevetu i ugrožavanje ugleda

Ministrica Martina Dalić izjavila je da Ivica Todorić bezočno laže, angažirat će odvjetnike i tužiti ga za klevetu i ugrožavanje ugleda. 

Todorić je, podsjetimo, izjavio da je Dalić prijetila e-mailom članovima Uprave Agrokora te članovima obitelji Todorić.

Odgovarajući na pitanje zašto danas nije objavljeno revizorsko izvješće o poslovanju Agrokora kako je najavljeno, Dalić je rekla da je kompanija zajedno s revizorom obavijestila da, s obzirom na obujam posla i brojnost tvrtki, revizija nije završena do danas. U odnosu na kompleksnost tog posla, u odnosu na njegov obujam, mislim da nekoliko dana nije nikakav problem, rekla je Dalić. Na dodatno novinarsko pitanje je li bilo eventualnih političkih utjecaja na revizorsku kuću, izjavila je da nije i da nikada nije susrela revizore PWC-a, tvrtke koja je zadužena za tu reviziju.

Na jučerašnje optužbe, koje je na njezin račun iznio Ivica Todorić, da je putem maila prijetila članovima Uprave Agrokora i članovima njihovih obitelji uhićenjima, Dalić je kazala kako je sve što je izgovoreno u tom tekstu bezočna laž. S tvorcem toga teksta, s Ivicom Todorićem, razgovarat će dalje moji odvjetnici. Ja ću podnijeti prijavu, tužbu, kako god to nazvali, za klevetu, ugrožavanje ugleda i sve ono što će odvjetnici smatrati da nastaje na temelju takvih izjava i takvih pisanja, zaključila je Dalić.