Čestitke ministra i ravnatelja policije u povodu Dana policije

U povodu Dana policije ministar Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputili su čestitku policajkama i policajcima te djelatnicama i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Svojom odgovornošću i predanošću kojom ste pristupali svim redovitim i izvanrednim poslovima tijekom požara i poplava još ste jednom potvrdili da je policija temelj sigurnosti Hrvatske. Svakodnevno dokazujete da stanovnici Lijepe Naše i njezini gosti brigu o vlastitoj sigurnosti s pouzdanjem mogu prepustiti upravo hrvatskoj policiji. Isključivo na taj način možemo nastaviti razvijati modernu policijsku službu, spremnu nositi se sa svim izazovima današnjice, istaknuo je u čestitci ministar Božinović.

Ravnatelj policije naglasio je kako se na Dan policije i njezina zaštitnika sv. Mihovila prisjećamo nezaobilaznog doprinosa hrvatske policije u stvaranju naše domovine. Izrasli smo u Domovinskom ratu, stvarali državu, a danas je branimo i čuvamo od zala kriminala, korupcije i svega što narušava i ugrožava prava i slobode naših građana. Danas, nakon 27 godina, moderna smo policijska organizacija koja je sposobna u najkraćem roku prilagoditi se i odgovoriti na suvremene sigurnosne izazove.

Čvrst smo štit vanjskih granica Europske unije. Ponosna smo članica najvažnijih međunarodnih policijskih organizacija i jedna smo od najvažnijih institucija koja će Hrvatsku uvesti u schengenski prostor. Taj prioritet naše Vlade i države u cjelini naša je vodilja i cilj koji želimo ostvariti
, stoji u čestitci ravnatelja policije.