Optužene za ubojstvo Kim Jong-nama izjasnile se da nisu krive

Dvije žene optužene za ubojstvo polubrata sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una nervnim plinom izjasnile su se da nisu krive na početku suđenja na malezijskome sudu, javljaju mediji.
Ženama optuženima za ubojstvo Kim Jong-nama prijeti vješanje
Podsjetimo, Kim Jong-nam ubijen je u veljači ove godine na krcatom terminalu zračne luke u Kuala Lumpuru. Indonežanka Siti Aisyah, 25, i Vijetnamka Doan Thi Huong, 28, optužene su za ubojstvo Kim Jong Nama pošto su mu bacile u lice kemijski otrov čiju je uporabu zabranio UN.

Obje žene stigle su nosile zaštitne pancirne prsluke i pod strogom pratnjom policije dovedene su na malezijski sud. Budu li osuđene, čeka ih smrtna kazna.

Odvjetnici optuženih ranije su rekli da su bile prevarene i da su vjerovale da sudjeluju u skrivenoj kameri. Kim Jong Nam bio je kritičar politike svog brata i živio je u izgnanstvu.

Ne mogu komentirati osumnjičene, ali ono što radim kao veleposlanik Indonezije, podupirem našu državljanku. Što se tiče zakona u Maleziji, moramo ih poštovati i dopustiti njihovu pravosuđu da radi svoj posao, izjavio je Rusdi Kirana, veleposlanik Indonezije u Maleziji.