Petrov pita Plenkovića zašto šuti o tezama o "građanskom ratu"

Čelnik Mosta Božo Petrov oštro je osudio izjave srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina kojima se, kako je napisao na svom Facebook profilu, nastoje iskriviti povijesne i pravne činjenice o ratu koji se 90-ih vodio u RH, a koji je bio posljedica promašene agresorske velikosrpske politike tadašnje Srbije. Premijera Andreja Plenkovića upitao je zašto šuti o velikosrpskim tezama o "građanskom ratu" u Hrvatskoj.

Ove nedjelje ponovno smo imali priliku svjedočiti verbalnim napadima velikosrpske politike u vidu izjava srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina o "građanskom ratu" u Hrvatskoj. Pritom su se mogle čuti i izjave o postojanju dviju istina o ratu u Hrvatskoj, o hrvatskoj istini i srbijanskoj istini. Imajući na umu kako ove povijesne i činjenične vratolomije izvodi ministar u Vladi Republike Srbije, treba zaključiti kako se radi o službenoj politici Republike Srbije koju najoštrije mora osuditi Vlada Republike Hrvatske. Riječ je o očiglednom napadu na dostojanstvo Republike Hrvatske, Domovinskog rata, hrvatskih branitelja, ali i hrvatskog naroda u cjelini", poručio je Petrov.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, upitan o osudama u Hrvatskoj postavljanja spomenika bivšem oficiru JNA Milanu Tepiću u Srbiji kojeg se u Hrvatskoj smatra odgovornim za smrt jedanaest branitelja, rekao je kako se o tom pitanju ne može postići dogovor jer "u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i strana".