Odlazi li NK Zagreb nakon 96 godina iz Kranjčevićeve? Grad im uskratio koncesiju

Nogometni klub Zagreb mogao bi uskoro odigrati svoju posljednju utakmicu u Kranjčevićevoj ulici na stadionu na kojem igra od 1921. godine. Naime, vlasnik stadiona, Grad Zagreb, objavio je da klubu neće obnoviti ugovor o zakupu, koji istječe 30. listopada.

NK Zagreb nije bio dobar gospodar stadiona. Sukus je dopisa koji je HRT dobio iz nadležnog gradskog ureda. "Uvidom u stanje dospjelih, a neplaćenih režijskih troškova na dan 20. rujna 2017. te uvidom u stanje sportske građevine, koja je klubu NK Zagreb temeljem navedenog Ugovora dana na upravljanje, utvrđeno je da se NK Zagreb nije pridržavao ugovornih obveza, piše u odgovoru Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.
 
Iz kluba nitko nije htio pred kamere, no pismeno su nam potvrdili da s 30. listopadom više ne upravljaju stadionom. S konstatacijom da su loš gospodar se ne slažu. "U zadnjih deset godina na stadionu 'Zagreb' postavljene su sjedalice, reflektori, ugrađen je videonadzor, promijenjena ograda na zapadnom dijelu stadiona i još cijeli niz poboljšanja, završno s ugrađivanjem brojača ulaza i sustava za personalizaciju ulaznica. Žao nam je što se u javnosti stvara slika da NK Zagreb nije vodio adekvatnu brigu o stadionu…", stoji u dopisu NK Zagreb.

Razvojem ove priče razočarani su i veterani kluba koji su još prije nekoliko mjeseci uputili otvoreno pismo o tome kako se bruji o namjernoj propasti kluba kako bi se zapušteni stadion prenamijenio u atraktivnu građevinsku parcelu.

Iz gradske uprave, ali i uprave kluba pišu kako će se stadion dati gradskoj Ustanovi za upravljanje sportskim objektima. Tako će uz ostale korisnike NK Zagreb i dalje koristiti travnjak u Kranjčevićevoj, ali njime više neće upravljati.