Umro američki roker Tom Petty

Američki roker Tom Petty, napoznatiji po hitovima poput Free Fallin i American Girl, umro je jučer u dobi od 66 godina od srčanog udara.

Petty je pretrpio srčani udar u svome domu u Malibuu i prevezen je u medicinski centar sveučilišta UCLA, ali pokušaji da ga se spasi ostali su neuspješni, rekao je njegov dugogodišnji menadžer Tony Dimitriades.

Karijeru je gradio kao samostalni umjetnik i član svoje skupine The Heartbreakers, te kao član supergrupe The Traveling Wilburys.

Petty i Heartbreakaresi ove su godine krenuli na turneju po SAD-u u povodu  40. obljetnice skupine, a posljednji su put svirali tri koncerta u rujnu u Hollywood Bowlu u Los Angelesu. Skupina je trebala u studenom održati koncerte u New Yorku.

Petty je osnovao Heartbreakerse sredinom 70-ih, a popularni su postali nakon trećeg albuma Damn the Torpedos objavljenog 1979. Petty i Heartbreakersi u Rock and Roll kuću slavnih primljeni su 2002.

Osamdesetih godina Petty je bio i suosnivač i supergrupe The Travelling Wilburys s Bobom Dylanom, Royom Robisonom, Gerogeom Harrisonom i Jeffom Lynneom.