Policija potvrdila da je požeško-slavonski župan Tomašević priveden

Policija je potvrdila da je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević jutros priveden, ali nije navela razlog. Mediji prenose da se radi o obiteljskom nasilju, pa je Autonomna ženska kuća Zagreb zatražila hitnu ostavku tog HDZ-ovog župana.

Ravnatelj požeške bolnice Željko Glavić potvrdio je da je sinoć između 22 i 23  sata žena u pratnji policije došla u bolničku hitnu službu gdje je pregledana te je utvrđena lakša ozljeda. Nakon pregleda je otišla u pratnji policije, a bolnica je po službenoj dužnosti podnijela prijavu policiji o obiteljskom nasilju.

Na Hinin upit o tom događaju, glasnogovornica požeško-slavnonske policije Ivana Radić potvrdila je da je Tomašević priveden i da je na ispitivanju, ali nije željela navesti razlog privođenja. 

Iz Autonomne kuće uputili su kritiku na tvrdnju glasnogovornice požeško-slavnosnke policije Ivane Radić da policija ne daje informacije kada je u pitanju obiteljsko nasilje, radi zaštite žrtve. Na taj način policija skriva identitet visokopozicionirane osobe u političkom životu Hrvatske koja je nasilnik, a ne štiti njegovu žrtvu. Važno nam je ispraviti netočnu informaciju. U ovom slučaju ne radi se o obiteljskom, već o partnerskom nasilju. Žalosno je da policija ne razlikuje oblike nasilja, navode.

Rapuštena požeško-slavonska organizacija HDZ-a

Nacionalno vijeće HDZ-a je na telefonskoj sjednici odlučilo da raspušta županijsku organizaciju HDZ-a. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao je da će protiv Tomaševića biti pokrenut stegovni postupak. Ako se pokaže da su te informacije točne ne znam kako bi moga ostati župan. Ovo nije samo pitanje Statuta i procedure već i morala, izjavio je Plenković.