Vulin opet: U RH je bio građanski rat, a Srbi su protjerani

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin ponovno je rekao da je u Hrvatskoj bio građanski rat, a ne velikosrpska agresija.  Zatražio je od hrvatskog premijera Andreja Plenković da objasni kako su pojedina područja Hrvatske ostala prazna jer su iz njih, kako tvrdi, protjerani Srbi koji su otišli pred kamom i jamom.

Ako su Srbi postali agresori samim činom rođenja u Hrvatskoj, onda je agresije zaista i bilo. Ako nije bio građanski rat, zašto je pred kamom i jamom Hrvatsku napustilo 250.000 državljana Hrvatske srpske nacionalnosti, upitao je Vulin u izjavi koju prenose beogradski elektronički mediji.

Ako nije bio građanski rat, koja je to elementarna nepogoda ubila više tisuća građana Hrvatske srpske nacionalnosti? Odgovore Plenković ne duguje meni, duguje ih protjeranim Srbima, ali i svom narodu, prije svih i prije svega, smatra srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin.

Stav HDZ-a, Vlade i svih državnih institucija oko te teme je sasvim jasan. Nikakav građanski rat, nego upravo ono što su hrvatski branitelji u Domovinskom ratu učinili, a to je obranili Hrvatsku od agresije, rekao je jučer Plenković upitan kako tumači Vulinovu izjavu da je u Hrvatskoj vođen građanski rat.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić uzvratio je Vulinu kako je istina samo jedna. Istina je, što je potvrdio i Haaški sud svojom pravomoćnom presudom da je Hrvatska bila izložena brutalnoj vojnoj srbo-četničkoj agresiji, a danas nažalost opet svjedočimo da srpska propaganda o tzv. "građanskom ratu" ni dalje ne jenjava, napisao je Brkić na svom Facebook profilu.

Rekao je i da Vulin, "vječiti glasnogovornik svog šefa, inače 'glinskog četnika' (srbijanskog predsjednika Aleksandra) Vučića" i danas u srcu Hrvatske na već viđeni način pokušava provući velikosrpsku tezu o "građanskome ratu" te abolirati provokacije srbijanskih vlasti postavljanjem spomenika u Beogradu ratnom zločincu iz Bjelovara, oficiru tzv. JNA Milanu Tepiću. 
Milijan Brkić